Mikaela Shiffrin kos izzivu Lare Gut-Behrami, Ana Bucik 14.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je dobila tudi drugi veleslalom za točke svetovnega pokala na avstrijskem Semmeringu.
Fotografija: Mikaela Shiffrin slavi v cilju po drugi vožnji sredinega veleslaloma. FOTO: Vladimir Šimiček/AFP
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin slavi v cilju po drugi vožnji sredinega veleslaloma. FOTO: Vladimir Šimiček/AFP

Mikaela Shiffrin je v 24 urah zmagala še na drugem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark na Semmeringu. Američanka je v finalu na vrh skočila z drugega mesta po prvi vožnji. V lovu na rekord je slavila še 79. zmago v svetovnem pokalu. Edina slovenska finalistka Ana Bucik je tekmo končala na 14. mestu.

Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je vodila po prvi vožnji, v finalu ni bila tako zanesljiva. Boj za zmago je izgubila za pičlo desetinko sekunde. Italijanka Marta Bassino (+ 0,47) je ubranila tretje mesto ter z novimi stopničkami tudi mesto vodilne v veleslalomskem seštevku. Mikaela Shiffrin, vodilna v skupnem seštevku, je v seštevku veleslaloma na drugem mestu. Za Marto Bassino (300 točk) zaostaja 40 točk.

Edina slovenska smučarka med trideseterico je bila tudi v sredo Ana Bucik, ki si je še en nastop zagotovila s 13. časom. V finalu pa je nato izgubila eno mesto ter tako kot v torek veleslalom končala na 14. mestu. Tina Robnik, ki se na tekmovališča vrača po septembrskem zlomu kosti (plato tibije) v desnem kolenu, je šla na progo, a je odstopila že v zgornjem delu. Tretja slovenska smučarka Neja Dvornik zaradi viroze in slabega počutja ni šla na štart.

Semmering bo v četrtek gostil še nočni slalom pod žarometi.

Preberite še:

Komentarji: