Svoji športni poti bosta sklenila še dva naša vrhunska skakalca

V Planici bosta svoje poslovilne skoke oziroma polete opravila tudi Tilen Bartol in Bor Pavlovčič.
Fotografija: Bor Pavlovčič (na sredini) in Tilen Bartol (desno) bosta v Planici opravila svoje poslovilne skoke oziroma polete. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Bor Pavlovčič (na sredini) in Tilen Bartol (desno) bosta v Planici opravila svoje poslovilne skoke oziroma polete. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V Planici bodo konec tedna športne poti končali trije nekdanji člani udarnega slovenskega moštva v smučarskih skokih. Ob Cenetu Prevcu, ki je že lansko jesen napovedal, da bo spomladi svoje smuči postavil v kot, bosta v prihodnjih dneh svoje poslovilne skoke oziroma polete opravila tudi Bor Pavlovčič in Tilen Bartol.

Pavlovčič, čigar osebni rekord znaša 249,5 metra (iz Planice 2021), se bo na jutrišnjem preizkusu (z začetkom ob 15. uri) prvi spustil po zaletišču letalnice bratov Gorišek, zadnjič pa bo poletel pred petkovo tekmo (15.00), na katero se bo Bartol še poskušal uvrstiti prek četrtkovih kvalifikacij (10.30).

Bor Pavlovčič je predlani v Planici zablestel s tretjim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Bor Pavlovčič je predlani v Planici zablestel s tretjim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo

»To bo moj zadnji tekmovalni vikend, ki se ga že veselim. Verjamem, da se bom prebil skozi kvalifikacije,« je dejal 25-letni skakalec iz Loškega Potoka, ki je najdlje (s padcem) poletel 252 metrov daleč, njegov osebni rekord pa je 247,5 metra (iz Planice 2018).

V svetovnem pokalu se je Bartol najvišje zavihtel 1. januarja leta 2018 v Garmisch-Partenkirchnu, kjer se je izkazal s petim mestom. V istem letu je prispeval svoj delež tudi k tretjemu mestu Slovenije na ekipni preizkušnji v Vikersundu. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah v Pjongčangu, na katerih je na posamičnih tekmah zasedel 16. in 17. mesto.

Tilen Bartol se je takole v Garmisch-Partenkirchnu 2018 veselil petega mesta. FOTO: Michael Dalder/Reuters
Tilen Bartol se je takole v Garmisch-Partenkirchnu 2018 veselil petega mesta. FOTO: Michael Dalder/Reuters

Pavlovčič, ki bo 25 let dopolnil 27. junija, se lahko med elito pohvali s tremi uvrstitvami na zmagovalni oder, vse pa je dosegel v svoji najboljši sezoni 2020/21. V Klingenthalu je navdušil z drugim in tretjim mestom, tretji je bil nato tudi na finalu svetovnega pokala v Planici 2021. Za konec kariere se je odločil zaradi težav z vzdrževanjem telesne teže.

 

Preberite še:

Komentarji: