Vlada je malce prerazporedila sredstva v državnem proračunu

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dobi več kot milijon evrov za delno povračilo plač delavcev.
Fotografija: Delavci, ki so bili zaradi poplav ali plazov doma, bodo dobili delno povračilo plač iz proračuna. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Delavci, ki so bili zaradi poplav ali plazov doma, bodo dobili delno povračilo plač iz proračuna. FOTO: Leon Vidic/Delo

Vlada je danes odločila o prerazporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu, ki so med drugim povezane z odpravljanjem in blaženjem posledic avgustovskih poplav.

Med drugim bodo ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti razporedili sredstva splošne proračunske rezervacije v višini dobrega milijona evrov. Namenjena bodo financiranju delnega povračila nadomestila plač delavcem, ki jih je upravičeni delodajalec zaradi avgustovskih poplav napotil na začasno čakanje na delo.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo v okviru lastnega finančnega načrta prerazporedilo pravice porabe za 800.000 evrov. Namenjena bodo odstranitvi onesnažene zemljine z območja Mežiške in Dravske doline, ki predstavlja tveganje za okolje in zdravje ljudi.

Na ministrstvo za zunanje in evropske zadeve pa bodo razporedili sredstva splošne proračunske rezervacije v višini 263.423 evrov, ki bodo namenjena projektu članstva Slovenije v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov.

Preberite še:

Obnavljamo Slovenijo

S projektom Obnavljamo Slovenijo ponujamo roko vsem žrtvam katastrofalnih poplav v Sloveniji. Tudi vi jim lahko pomagate z nakazilom v Sklad Ivana Krambergerja.

SMS-donacija: KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919 in prispevali boste 1 evro oziroma 5 evrov.

Donacija na TRR: SI56 0292 2001 9831 742, s pripisom OBNAVLJAMO SLOVENIJO, sklic SI00 7265 ali s skeniranjem QR kode iz vaše mobilne banke.

Komentarji: