Luči 10 evrov, kazen 80 evrov

Delujoče luči na kolesu so večkratno koristne, pravijo v Ljubljanski kolesarski mreži.
Fotografija: Dnevi so krajši, zato so luči še bolj pomembne. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Dnevi so krajši, zato so luči še bolj pomembne. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana - Ljubljanska kolesarska mreža (LKM) ob finančni podpori Agencije za varnost prometa in podjetja PNZ ta teden organizira ozaveščevalno akcijo Razsvetli se! Namen akcije, ki se ji pridružuje tudi občina Ljubljana, je ozaveščati kolesarje o pomenu uporabe kolesarskih luči in povečati delež uporabe luči, saj ta še zdaleč ni dovolj visok. 
 
V okviru akcije bo LKM med 12. in 15. novembrom na petih različnih lokacijah v Ljubljani med 17. in 18. uro pripravila različne aktivnosti za dvig ozaveščenosti o uporabi kolesarskih luči, med drugim tudi s podatkom, da lahko kolesar kupi ustrezne luči že za deset evrov, kazen, ki ga lahko doleti, če je brez luči, pa znaša 80 evrov. Kolesarje v akciji čakajo darila in ugodnosti, pravijo v LKM. Nagrade so še skrivnost, vendar bodo tematske.

Veliko koles ni tako primerno opremljenih. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Veliko koles ni tako primerno opremljenih. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 
Danes bodo kolesarji preverjali kolesarje na Dunajski cesti, na križišču s Tivolsko. Jutri se bodo med 17. in 18. uro preselili na Celovško cesto (križišče s Tivolsko/Bleiweisovo), v sredo bodo na Tržaški cesta (križišče s Trgom MDB), v četrtek pa na Trubarjevi ulici (križišče z Resljevo) ter na Bregu (križišče s Zoisovo).

Preberite še:

Komentarji: