Lilijana Kozlovič s polnim mandatom na čelu Arsa

Vodenje je kot vršilka dolžnosti direktorja agencije za okolje in prostor prevzela maja.
Fotografija: Zaupnica nekdanjega premiera Cerarja bo še naprej vodila agencijo za okolje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Zaupnica nekdanjega premiera Cerarja bo še naprej vodila agencijo za okolje. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Vlada je za direktorico Agencije za okolje in prostor (Arso) imenovala Lilijano Kozlovič, članico SMC in nekdanjo generalno sekretarko vlade Mira Cerarja. Njen mandat bo trajal pet let, imela pa bo možnost ponovnega imenovanja.

Nova direktorica, ki bo polni mandat nastopila 3. decembra, je magistrica prava ter ima bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi, so zapisali na okoljskem ministrstvu. Med drugim je bila načelnica koprske upravne enote in poslanka. Trenutno je vršilka dolžnosti direktorja Arsa, kamor jo je vlada Marjana Šarca imenovala konec maja.

V preteklosti je bila zaposlena na policiji. Bila je tudi podpredsednica stranke SMC, kamor je včlanjen okoljski minister Simon Zajc.Njeno imenovanje in imenovanje Dragana Matića za vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja za okolje in prostor sta pred časom dvignili nemalo prahu, češ da nimata strokovnih kompetenc za opravljanje teh funkcij. V Šarčevem kabinetu so tedaj obrazložili, da so takšni predlogi imenovanj in rešitev v pristojnosti ministrov, ki pri svojih odločitvah prevzemajo vso odgovornost.

Preberite še:

Komentarji: