Obstreljevanje Gandže zahtevalo nove smrtne žrtve

Navkljub dogovoru o prekinitvi ognja v Gorskem Karabahu iz drugega največjega azerbajdžanskega mesta poročajo o obstreljevanju.
Fotografija: Prizor po obstreljevanju azerbajdžanskega mesta Gandža. FOTO: Bulent Kilic/AFP
Odpri galerijo
Prizor po obstreljevanju azerbajdžanskega mesta Gandža. FOTO: Bulent Kilic/AFP

V armenskem obstreljevanju mesta Gandža na severozahodu Azerbajdžana je bilo minulo noč ubitih sedem ljudi, so danes sporočile azerbajdžanske oblasti. O napadih poročajo dan po tem, ko je v Gorskem Karabahu po skoraj dveh tednih spopadov v soboto začela veljati prekinitev ognja, za katero sta se dogovorila Armenija in Azerbajdžan pod okriljem ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova

Gandža je z nekaj več kot 300.000 prebivalci drugo največje mesto v Azerbajdžanu, v napadih pa je bilo po azerbajdžanskih navedbah ranjenih več deset ljudi. 

image_alt
Armenski premier: Turki pred Dunajem


Zbiranje prebivalcev Gandže po napadih. FOTO: Bulent Kilic/AFP
Zbiranje prebivalcev Gandže po napadih. FOTO: Bulent Kilic/AFP
Obrambno ministrstvo Gorskega Karabaha je v odzivu na čivk azerbajdžanskega zunanjega ministra o napadih v Gandži zatrdilo, da armenske oblasti spoštujejo prekinitev ognja. Ob tem je obtožilo azerbajdžanske sile, da napadajo naseljena območja. Novinar francoske tiskovne agencije AFP v Stepanakertu, upravnem središču Gorskega Karabaha, poroča, da je bilo v mestu vso noč slišati glasne eksplozije, tiskovni predstavnik oblasti Gorskega Karabaha pa je opozoril, da je bilo obstreljevanje Stepanakerta kršenje dogovora o prekinitvi ognja.

Komentarji: