Jadranje med poukom

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

 V osnovni šoli Frana Petrića na hrvaškem otoku Cres poteka praktični del pouka iz jadranja, ki je del učnega načrta in programa kot šolska dejavnost med prostim časom. Več kot dvajset učencev nižjih razredov osnove šole je teoretično znanje pridobivalo med šolskim letom, v času poletnih počitnic pa opravljajo praktični del pouka.

Medtem ko je večina učencev že pozabila na šolo, se več kot 20 učencev na Cresu udeležuje pouka jadranja, je danes poročal Novi list. Gre za izbirno šolsko dejavnost, ki jo vodi profesor telesne in zdravstvene kulture.

To je edina šola na Hrvaškem, ki ima jadranje v svojem učnem načrtu, pričakujejo pa, da bodo jadranje kot šolsko dejavnost kmalu uvedle tudi preostale hrvaške šole ob Jadranu.

Podporo imajo v lokalnem jadralnem klubu Reful kot tudi v jadralni zvezi primorsko-goranske županije. Reful bo sicer ločeno od šolskega programa organiziral tudi svojo poletno šolo jadranja.

Na Cresu so ponosni na svojega jadralca, svetovnega in evropskega prvaka ter udeleženca olimpijskih iger leta 2008 Igorja Marenića, a glavni cilj pouka jadranja ni, da bi ustvarili "novega Marinića", temveč da bi otroci vzljubili morje in se naučili obnašati na morju, še navaja časnik.

Več iz te teme:

Komentarji: