Junaki vinogradov gredo spet na kolesarjenje

Kolesarski maraton z najlepšim imenom! In traso, ki ostane v spominu. In s pomočjo slepim in slabovidnim.
Fotografija: Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919. FOTO: Klet Brda
Odpri galerijo
Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919. FOTO: Klet Brda

Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos po dvoletnem premoru ponovno potekal v tradicionalni izvedbi, in sicer v soboto, 4. junija 2022.

Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bodo delež od vplačanih startnin namenili za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov - s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30. 

Maratona se letno udeleži okrog 1000 kolesarjev iz vse Slovenije. Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 26. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2021. Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Trasa:

Start: Ljubljana 8.30 – Vrhnika 9.05 – Logatec 9.40 – Kalce 9.50 – Godovič 10.15 – Črni vrh 10.30 – Strmec 10.50 – Col 10.55 – Ajdovščina 11.10 – 11.45 – Nova Gorica 12.30 – Solkan 12.40 – Podsabotin 12.55 – Cilj: Dobrovo Klet Brda 13.35

Organiziran bo avtobusni prevoz udeležencev v Ljubljano. Prav tako bo dan pred maratonom omogočen prevoz koles v Ljubljano. 

Komentarji: