Mobilna aplikacija za smučarske zavoje Tine Maze

Fotografija: Sandi Murovec, UPS demonstrator skiing at Krvavec Ski resort ( 1450 meters - 1971 meters) with 30 km of groomed tracks in early spring, Cerklje na Gorenjskem on March 22 ,2013
Odpri galerijo
Sandi Murovec, UPS demonstrator skiing at Krvavec Ski resort ( 1450 meters - 1971 meters) with 30 km of groomed tracks in early spring, Cerklje na Gorenjskem on March 22 ,2013

Da bi smučali pravilno in varno, je moto mobilne aplikacije THE EDGE Instructor, ki jo je za smučarske navdušence pripravil Slovenec Sandi Murovec. Smučarski demonstrator, v zadnjih sezonah tudi induvidualni demonstrator Tine Maze in zunanji član ekipe Team To aMaze, letošnjo smučarsko sezono uporabnikom pametnih telefonov ponuja pripomoček za učenje sodobne smučarske tehnike. 

Aplikacija, ki deluje tako na platformi Android kot iOS, je nastala pa po smučarskih posnetkih, analizah in izdelanem sistemu učenja s podaljševanjem smuči (UPS). Tega obravnavata tudi knjiga Na kanto! in istoimenski izobraževalno-dokumentarni film, ki ju je pripravil Murovec.

Sistem učenja s podaljševanjem smuči UPS obljublja, da naj bi že po dveh dneh vsaj po lažjem terenu znali uporabljali zarezno tehniko in tako bolj izkoristili karving smuči. Sodobna smučarska tehnika je nastala zaradi sprememb, ki so jih v smučanje prinesle smuči s poudarjenim stranskim lokom. 

The EDGE Instructor je prva slovenska smučarska aplikacija, nekakšen videopriročnik, ki bo nadgradil vaše smučarsko znanje. Kratko predstavitev si lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku. 

Več iz te teme:

Komentarji: