Najboljši slovenski kolesarji so se zbrali na svetovni dan kolesarjenja

Združeni narodi so leta 2018 razglasili tretji junij za svetovni dan kolesarjenja. Letos ga je Kolesarska zveza Slovenije obeležila tudi s skupnim treningom najboljših kolesarjev, članov elite reprezentance.
Fotografija: Zbrala se je slovenska kolesarska smetana in prekolesarila 200 kilometrov. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Zbrala se je slovenska kolesarska smetana in prekolesarila 200 kilometrov. FOTO: Aleš Fevžer

Svetovni dan kolesarjev je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov in s tem prepoznala številne pozitivne učinke kolesarjenja.Velik poudarek promociji kolesarjenja daje Slovenska kolesarska mreža (SKM), ki se zavzema za izboljšanje sistemskih pogojev za vožnjo kolesa v prometu in kot sredstva za rekreacijo. Gre za neprofitno in deloma prostovoljsko nevladno organizacijo, katere delovanje je usmerjeno v razvoj kolesarjenja in trajnostnega prometa ter s tem posledično tudi ostalih segmentov družbe (gospodarstva, kulture, bivanja, sociale, zdravstva, okolja itd.).

Prav tako je ta dan proslavila tudi na Kolesarska zveza Slovenije. 

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Jan Polanc, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in Luka Pibernik so pod vodstvom selektorja Andreja Hauptmana in njegovega pomočnika Marka Polanca opravili naporen, 200 kilometrov dolg trening po slovenskih cestah. Manjkal je samo še Grega Bole.
 
»Opravili smo res odličen vzdržljivostni trening. Še bolj me veseli, da so fantje zdravi, v dobri formi in zelo motivirani v pričakovanju prvih dirk,« je po treningu povedal Hauptman, ki bo fante pred pričetkom sezone zagotovo še nekajkrat zbral skupaj.

FOTO: Aleš Fevžer
FOTO: Aleš Fevžer

 

Preberite še:

Komentarji: