Za vikend na trail tek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Opis trase EGO QUARK Trail Run (46 km)

Start: Bovec
Cilj: Tolmin, festivalno prizorišče na sotočju
Trasa: Pohodniška pot Alpe Adria Trail
Prikaz tekmovalne trase: http://www.gis.si/soca-outdoor/#activity/soca_trail_46km/2
Prikaz pohodniške poti AAT: http://www.alpe-adria-trail.com/sl/etape/

Logistika: Tekmovalci se registrirajo in prevzamejo štartne številke na osrednjem prireditvenem prostoru v Tolminu (kjer bo tudi cilj maratona), od tam bodo tekmovalcem organizirani skupinski prevozi na start maratona, ki bo v Bovcu. Avtobus odpelje iz Tolmina ob 6:00.

EGO QUARK Trail Run bo v letu 2016 dobil novo traso in sicer v dolžini 46 km in 1450 višinskimi metri in bo identična 3. etapi teka Alpe Adria Cross na 25. in 26. etapi poti Alpe Adria Trail na relaciji med Bovcem in Tolminom.

Slikovita 25. etapa AAT večinoma poteka po levem bregu Soče, vse dokler se reka proti koncu etape ne odcepi. Sledi vzpon vse do očarljive gorske vasice Drežnica nad Kobaridom. Pot pelje mimo romantičnega slapu Virje, ki je v bližini veličastnega slapu Boka. Nato se pot nadaljuje ob smaragdno zeleni reki Soči, v kateri so številni navdušeni veslači v kajakih in raftih, ki se spuščajo po rečnih brzicah. Ko zaobidemo Polovnik, sledi nezahteven vzpon do očarljive Drežnice, gorske vasice pod Krnom.

Na zgodovinski 26. etapi AAT se bomo sprehodili po nekdanjih vojaških poteh čez planine in pašnike, ponekod zopet po Triglavskem narodnem parku. Na koncu poti se zopet vrnemo k Soči, ki nas spremlja vse do festivalnega prizorišča v Tolminu. Etapa  vodi mimo dveh čudovitih gorskih vasic, aktivne in živahne Drežnice. V vasi Krn pa se čas ustavi. Travnata pobočja nad vasjo so prepredena s pašniki , ki še danes pripovedujejo zgodbe o trdem življenju prebivalcev v preteklosti. Etapa se zaključi v Tolminu, prijaznem mestecu, ki se nahaja na sončnem predelu nad sotočjem rek Soče in Tolminke.

Na celotni trasi bo na voljo 8 okrepnih postaj, od teh bomo na 3 delili hrano in pijačo, na 5 pa samo pijačo. V povprečju bo torej na voljo ena okrepna postaja na približno 6,5km, vendar razdalje med njimi ne bodo povsem enakomerne. Na trasi bo dodatno tudi vsaj 1 označen vir pitne vode.

Orientacija na teku EGO QUARK Trail run bo dokaj enostavna, saj trasa sledi dokaj dobro označeni pohodni poti Alpe Adria. Tekmovalce prosimo, da sledijo oznakam za pohodno pot Alpe Adria (AA) na obstoječih oblektih (drevesa, ograje, stavbe), oznakam na namenskih stebričkih in talnim oznakam za pohodno pot Alpe Adria. Dodatno bomo organizatorji označili mesta, težavnejša za orientacijo, z visečimi trakovi, ki jih bomo namestili šele dan pred tekmovanjem. Na nekaterih mestih bodo pri orientaciji pomagali tudi prostovoljci.

ni podpisa
ni podpisa

Povezava na shemo tekmovalne trase EGO QUARK trail run: http://www.gis.si/soca-outdoor/#activity/soca_trail_46km/2

Nekaj dodatnih informacij o trasi si lahko ogledate tudi na povezavi na pohodno pot Alpe Adria, na kateri je zasnovana tekmovalna trasa EGO QUARK Trail run: http://www.alpe-adria-trail.com/sl/etape/

Zahtevana oprema tekačev na EGO QUARK Trail run-u:

  • Startna številka vedno na vidnem mestu.
  • Posoda za vodo, ki jo mora imeti tekmovalec vedno s sabo (vodni meh, čutara, bidon …)
  • Astro folija
  • Vetrovka
  • Piščalka za signaliziranje
  • Mobilni telefon (prižgan in utišan)
  • Na trasi je dovoljena uporaba pohodniških ali tekaških palic

Več iz te teme:

Komentarji: