Anja Štangar še tretjič zapovrstjo na vrhu, zmagal tudi Enej Marinič

Na turnirju za evropski pokal v Sarajevu so slovensko himno zaigrali za judoistko Olimpije in judoista Branika Brokerja.
Fotografija: Anja Štangar se je takole v Sarajevu veselila finalne zmage nad Turkinjo Zeliho Cinci. FOTO: Dino Šečić/EJU
Odpri galerijo
Anja Štangar se je takole v Sarajevu veselila finalne zmage nad Turkinjo Zeliho Cinci. FOTO: Dino Šečić/EJU

Anja Štangar je neustavljiva. Judoistka Olimpije je še tretjič zapovrstjo zmagala na turnirju za evropski pokal. Potem ko je bila najboljša že v Rigi in Dubrovniku, je 27-letna Ljubljančanka z vsemi tekmicami v kategoriji do 52 kilogramov včeraj opravila tudi na tekmovanju v Sarajevu.

Na poti do nove zlate lovorike je Štangarjeva, ki je bila v uvodnem krogu prosta, najprej z iponom ugnala Nizozemko Franko Van Der Salm (10:0). V polfinalu je bila z vazarijem boljša od Italijanke Giulie De Luca (7:0), v zaključnem dvoboju pa je spravila na hrbet še Turkinjo Zeliho Cinci (10:0).

Na najvišjo stopnico zmagovalnega odra se je povzpel tudi Enej Marinič, ki je v kategoriji nad 100 kilogramov po vrsti premagal Turka Furkana Gunerja (10:0), domačega borca Vasilijeja Vujičića (10:0) in v finalu še Nemca Yva Witasska (10:0).

Enej Marinič je slavil zmago v kategoriji nad 100 kilogramov. FOTO: Dino Šečić/EJU
Enej Marinič je slavil zmago v kategoriji nad 100 kilogramov. FOTO: Dino Šečić/EJU

Anjino in Enejevo zmagoslavje je v glavnem mestu BiH dopolnila Nicki Norčič s srebrno kolajno v kategoriji nad 78 kilogramov. Zanjo je ugnala Izraelko Shoshano Kahlon (10:0) in Turkinjo Kubranur Esir (10:0), v zaključnem dvoboju pa je morala priznati premoč Nemki Elisabeth Pflugbeil (0:10). V isti kategoriji je Urška Torkar pristala na sedmem mestu.

Omeniti kaže še, da se je po dveletnem premoru zaradi poškodbe na blazine vrnil Adrian Gomboc (do 73 kg), ki je po dveh zmagah in enem porazu zasedel deveto mesto.

Na turnirju se je sicer predstavilo 297 judoistov in judoistk iz 25 držav.

Preberite še:

Komentarji: