Ker je pravi Viking, se bo postavil po robu tudi Anthonyju Joshui

Finski boksarski velikan Robert Helenius kot rezervist tik pred zdajci dobil priložnost za nastop na sobotnem spektaklu v Londonu.
Fotografija: Robert Helenius (desno) se bo po Deontayju Wilderju postavil po robu še Anthonyju Joshui. FOTO: Timothy A. Clary/AFP
Odpri galerijo
Robert Helenius (desno) se bo po Deontayju Wilderju postavil po robu še Anthonyju Joshui. FOTO: Timothy A. Clary/AFP

Finski boksarski težkokategornik Robert Helenius, ki je oktobra lani doživel hud poraz z ameriškim šampionom Deontayjem Wilderjem, se je minulo soboto zmagovito vrnil v ring. Na prireditvi v Savonlinni je v tretji rundi nokavtiral rojaka Miko Mielonena in mu zadal prvi profesionalni poraz. Že čez štiri dni pa se bo znova povzpel med vrvi – na spektaklu v Londonu se bo postavil po robu še britanskemu zvezdniku Anthonyju Joshui.

Helenius, ki ima v svoji poklicni statistiki 32 zmag (21 z nokavtom in štiri poraze), bo vskočil kot rezervist namesto britanskega izzivalca Dilliana Whyta (29 zmag, 19 z nokavtom, 3 porazi), pri katerem je nenapovedana dopinška kontrola odkrila določene nepravilnosti v izvidih. »Šokiran sem nad ugotovitvijo protidopinške agencije in odpovedjo obračuna, pri čemer sploh nisem imel možnosti, da bi dokazal svojo nedolžnost,« je zmajeval z glavo 35-letni Whyte. 

Anthony Joshua (na fotografiji) spoštuje vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Anthony Joshua (na fotografiji) spoštuje vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Tako se nova izjemna priložnost za dokazovanje na velikem odru ponuja Heleniusu. »Komaj čakam, da se pomerim z Joshuo. Ker sem pravi Viking, sem pripravljen sprejeti prav vsak izziv. Zavedam se, da me čaka zelo zahtevna naloga, obenem pa mi je tudi popolnoma jasno, da se mi s tem dvobojem ponuja velika priložnost, ki jo bom poskušal čim bolje izkoristiti,« je napovedal 200 cm visoki Finec.

Joshua (25 zmag, 22 z nokavtom, 3 porazi) je poudaril, da tega ni bilo v njegovem »scenariju«. »Toda spoštujem Heleniusa, pravzaprav spoštujem vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. Seveda bom naredil vse, da bom zmagal. Naj zmaga boljši!« je dejal 33-letni Anglež, nekdanji svetovni prvak kraljevske kategorije po različicah IBF, WBA in WBO.

Preberite še:

Komentarji: