Etapa Filippu Ganni, rdeča majica Tadeju Pogačarju

Slovenski as je s 4. mestom v vožnji na kronometer prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke po ZAE.
Fotografija: Tadej Pogačar si je s še eno vrhunsko predstavo v vožnji na čas prikolesaril rdečo majico na dirki po ZAE. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar si je s še eno vrhunsko predstavo v vožnji na čas prikolesaril rdečo majico na dirki po ZAE. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Na dirki po Združenih arabskih emiratih se je dan začel z nepričakovanim slovesom zmagovalca 1. etape Methieua van der Poela in njegove ekipe Fenix Alpecin (v ekipi so odkrili primer okužbe z novim koronavirusom), nadaljeval pa s pričakovanim razpletom 2. etape. V vožnji na čas je bil najboljši svetovni prvak Filippo Ganna, Tadej Pogačar pa je s 4. časom skočil na vrh skupnega seštevka.

Ganna v vožnji nas čas ne pozna poraza že od lanskega januarja in stoodstotni izkupiček v zadnjem letu dni je obdržal tudi tokrat. Z izjemno predstavo na 13 km dolgi ravninski trasi si je prikolesaril že osmo zaporedno zmago v tej disciplini. Italijan iz ekipe Inoes je s časom 13:56 za las zgrešil povprečno hitrost 56 km/h (55,981), kar je bilo dovolj, da je za 14 sekund prehitel Švicarja Stefana Bisseggerja (Education First), tretji je bil Pogačarjev moštveni kolega pri ekipi UAE Mikkel Bjerg, ki je zaostal 21 sekund.

Filippo Ganna je še vedno nepremagljiv v vožnji na čas. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Filippo Ganna je še vedno nepremagljiv v vožnji na čas. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP


Sledi mu Almeida


Slovenski zvezdnik, ki je v vožnji na čas nastopil prvič po izjemni zmagi v 20. etapi Toura, je na 4. mestu zaostal za 24 sekund. Bil pa je hitrejši od vseh drugih kandidatov za vrh v skupnem seštevku. Najbolj se mu je približal Portugalec João Almeida (Deceuninck Quick Step), ki za Komendčanom zaostaja le pet sekund. Na papirju še vedno najnevarnejši Pogačarjev tekmec za končno zmago Adam Yates (Ineos) je končal na 34. mestu 0:58 za zmagovalcem, za Pogačarjem pa v skupnem seštevku na 5. mestu zaostaja 39. sekund.Pogačarjev slovenski moštveni kolega Jan Polanc je nil 21 (0:49), Luka Mezgec (BikeExchange) pa je končal na 89. mestu (1:40). Dirka se bo jutri nadaljevala z gorsko 3. etapo, cilj bo na Džabel Hafitu, kjer sta se lani končali dve etapi, eno je dobil Yates, eno pa Pogačar, ki bo na dirki po ZAE prvič branil rdečo majico, ki jo je leta 2019 osvojil Primož Roglič.

Preberite še:

Komentarji: