Vijaki podaljšali okrevanje Marka Cavendisha

Kolesarski zvezdnik je po odstopu z dirke po Franciji zaradi padca v sredo uspešno prestal operacijo in bo odsoten več tednov.
Fotografija: Britanec z otoka Man Mark Cavendish na kolesarski dirki po Franciji ni imel sreče. Zlomil si je ključnico. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Britanec z otoka Man Mark Cavendish na kolesarski dirki po Franciji ni imel sreče. Zlomil si je ključnico. FOTO: Thomas Samson/AFP

Kolesarski zvezdnik Mark Cavendish je po odstopu z dirke po Franciji zaradi padca v sredo uspešno prestal operacijo in bo odsoten več tednov. »Pri zlomu ključnice bo zaradi vijakov iz prejšnje operacije okrevanje trajalo dlje kot nekaj tednov,« je Britanec delil novico prek Instagrama.

Točnega termina, koliko časa bo 38-letnik odsoten s kolesa, ni navedel. Ploščico je na zlomljeno ključnico Cavendishu v Manchestru namestil specialist za poškodbe rame, Lennard Funk.

Nekdanji svetovni prvak tudi o svoji prihodnosti ni rekel besede. Cavendish je meril na svojo 35. etapno zmago na letošnjem Touru, s čimer bi postal edini rekorder pred Eddyjem Merckxom. Vendar ga je nesreča na osmi etapi do Limogesa prisilila k odstopu.

Njegov šef ekipe Astana Aleksander Vinokurov mu je nato ponudil, da vozi za ekipo še eno leto in se znova udeleži francoske pentlje. Vendar je odločitev v rokah sprinterja, ki se je prek Instagrama zahvalil tudi za podporo.

»Očitno ni bil idealen način za konec Toura, a to je del lepote in brutalnosti kolesarjenja,« je dejal Cavendish.

Cavendish je po izteku pogodbe s QuickStepom prestopil v Astano, da bi se lahko udeležil Toura. Kazahstanska dirkaška ekipa je okrog njega postavila skoraj celotno ekipo.

Konec maja je Cavendish med dirko po Italiji sporočil, da želi jeseni končati kariero. Nekaj dni pozneje je zadnjo etapo Gira dobil z veliko prednostjo v sprintu. Na Touru je bil blizu zmage na sedmi etapi v Bordeauxu, a je končal drugi.

Preberite še:

Komentarji: