Novomeščani nemočni v Železniku

Krka po porazu z FMP ostala na dnu lige ABA.
Fotografija: Potem ko je Dalibor Đapa pod obročem storil osebno napako nad Maticem Rebcem, sta se zapletla v prerivanje. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Potem ko je Dalibor Đapa pod obročem storil osebno napako nad Maticem Rebcem, sta se zapletla v prerivanje. FOTO: ABA

Zadnja tekma 7. kola lige ABA ni ponudila niti ščepca dramatičnosti, saj so si košarkarji FMP priigrali odločilno prednost že pred polčasom. Krka je imela obilo težav predvsem v obrambi, saj je srbskim tekmecem v uvodnih 20 minutah omogočila kar 59 doseženih točk ob 62-odstotnem metu iz igre (Novomeščani 31 %) in prevlado pri skokih. Preglavice vodilne zasedbe slovenske lige so se začele dodatno večati že v 9. minuti zaradi izključitve Daliborja Đape, Srba v novomeških vrstah, po prerivanju z veliko nižjim slovenskim adutom FMP Maticem Rebcem. Krka namreč pod obročema že lep čas pogreša tudi poškodovana Jureta Balažiča in Marka Jošila.
 

V zadnji četrtini 16:3


FMP je že v uvodni četrtini dosegel 33 točk in v 17. minuti vodil z 20 točkami razlike, prednost pa je pred polčasom povečal na 59:36 predvsem po zaslugi branilca Stefana Pota, ki je do tedaj dosegel kar 22 točk. Kot je že skoraj običaj v takšnih primerih, so se gostitelji zadovoljili z doseženim, kar je Krka izkoristila in dobila tretjo četrtino s 24:18. Zato pa je znova popustila v četrtem delu tekme, v katerem je trener Simon Petrov potegnil na klop svoje udarne adute. Zadnjo četrtino je izgubila kar s 3:16 in doživela najvišji poraz v regionalni sezoni, v kateri še ni okusila zmage v gosteh. Z 28-odstotnim metom iz igre, gladko izgubljenim skokom (22:32), 19 izgubljenimi žogami, le z dvema košarkarjema z dvomestnim strelskim učinkom in brez obrambe v večjem delu tekme se takšnemu razpletu niti ni mogla ogniti.
 

Preberite še:

Komentarji: