Francoz se prav nič ni delal Francoza, a se ni zmotil

Liga NBA je Rudyja Goberta denarno kaznovala, ker je kritiziral sodnika in mu pokazal gesto, s katero naj bi ga obtožil, da so ga podkupili.
Fotografija: Rudy Gobert je jasno pokazal, kaj si misli o sodniški odločitvi, in si prislužil visoko denarno kazen. FOTO: Ken Blaze/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Rudy Gobert je jasno pokazal, kaj si misli o sodniški odločitvi, in si prislužil visoko denarno kazen. FOTO: Ken Blaze/Usa Today Sports Via Reuters Con

Liga NBA je s plačilom 91.368 kaznovala francoskega centra Rudyja Goberta, ker je med tekmo s Clevelandom kritiziral sodnika in mu pokazal gesto, s katero naj bi ga obtožil, da so ga podkupili, poroča AFP.

Minnesota je tekmo po podaljšku izgubila.

Joe Dumars, izvršni podpredsednik lige NBA in vodja košarkarskih operacij, je dejal, da je kazen 31-letnemu Gobertu visoka zato, ker to ni bil njegov prvi incident, ki naj bi škodoval NBA.

Gobert se je pozneje opravičil za obnašanje, priznal, da je po izključitvi zaradi tehnične napake, po kateri je Cleveland dobil možnost za izenačenje in podaljšek, pustil ekipo na cedilu, a dodal, da naraščajoče stave škodujejo športu.

Preberite še:

Komentarji: