Jan Oblak videl največ golov letos in Realov spodrsljaj

Atletico Madrid z drugo najvišjo zmago v sezoni ni le zadržal prvega mesta na lestvici, temveč je povečal prednost pred mestnim tekmecem, ki je iztržil točko.
Fotografija: Atletico Madrid je z drugo najvišjo zmago zadržal vrh lestvice v španskem nogometnem prvenstvu, enega od petih golov rdeče-.belih pa je dosegel tudi Belgijec Yannick Carrasco. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Atletico Madrid je z drugo najvišjo zmago zadržal vrh lestvice v španskem nogometnem prvenstvu, enega od petih golov rdeče-.belih pa je dosegel tudi Belgijec Yannick Carrasco. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Madridski Atletico se je na najboljši možni način vrnil v ritem zmag in izzivalcema, mestnemu tekmeecu Realu in sobotni zmagovalki španskega kraljevega pokala Barceloni ušel.

Rdeče-beli so z drugo najvišjo ligaško zmago v sezoni s 5:0 premagali Eibar. Na začetku sezone so s 6:1 odpravili Granado. Kljub prepričljivi zmagi se je zdelo, da se bo Atletico mučil tudi v 31. prvenstveni tekmi v tej sezoni. A Madridčanom se je odprlo v najboljšem možnem trenutku. Ob koncu polčasa je bil strelec za zanesljivo vodstvo in mirno nadaljevanje Angel Correa (42., 44.).

V drugem polčasu sta enajst čudežnih minut zaokrožila Yannick Carasco (49), Marcos Llorente (53.), ki je dosegel še peti gol (68.) za prvo letošnjo petardo moštva Jana Oblaka. Slovenski vratar je že 15. ostal nepremegan.

Iz ozadja še naprej na svpojo priložnost čaka Sevilla, ki je na težkem gostovanju v San Sebastianu prišla do zmage /2:1), Real Madrid je na gostovanju v Getafeju igral brez golov, Barcelona pa bo tekmo 33. kola proti Granadi igrala 29. t. m.

Izidi
Atletico Madrid : Eibar 5:0
Sociedad : Sevilla 1:2
Alaves : Huesca 1:0
Betis : Valencia 2:2
Cadiz : Celta Vigo 0:0
Getafe Real Madrid 0:0
Levante : Villarreal 1:5
Osasuna : Elche 0:0


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: