Med nominiranci tudi Aleksander Čeferin in Vojna za nogomet

Znani so nominiranci za letošnje televizijske nagrade emmy v športni industriji, zmagovalce bodo razglasili 21. maja.
Fotografija: Applov dokumentarec Superliga: Vojna za nogomet je prepričal tudi kritike. Na fotografiji Javier Tebas, Aleksander Čeferin in Andrea Agnelli. FOTO: Zajem Zaslona
Odpri galerijo
Applov dokumentarec Superliga: Vojna za nogomet je prepričal tudi kritike. Na fotografiji Javier Tebas, Aleksander Čeferin in Andrea Agnelli. FOTO: Zajem Zaslona

Znani so nominiranci za letošnje televizijske nagrade emmy v športni industriji. Zmagovalce bodo razglasili 21. maja v dvorani Jazz at Lincoln Center v New Yorku, med nominiranci pa je tudi zanimiva dokumentarna serija televizije Apple TV+ z naslovom Superliga: Vojna za nogomet (Super League: The war for football).

Preberite recenzijo: Superliga: Vojna za nogomet

Glavna vloga v seriji pripada predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksandru Čeferinu, zgodba pa govori o uporu dvanajstih bogatih evropskih klubov v aprilu 2021, odzivu Čeferina in Uefe ter hitremu sesutju projekta t. i. superlige.

Dokumentarec Superliga: Vojna za nogomet je nominiran v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji za izstopajoči dokumentarec in v kategoriji za izstopajoče posebne učinke.

Preberite še:

Komentarji: