Portugalska žaluje za nogometnim velikanom

Legendarni portugalski nogometaš Fernando Gomes je v soboto izgubil boj z boleznijo, je na klubski spletni strani zapisal sloviti portugalski klub Porto.
Fotografija: Prizor s septembrske ligaške tekme med Portom in Sportingom iz Brage na štadionu Dragao. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Prizor s septembrske ligaške tekme med Portom in Sportingom iz Brage na štadionu Dragao. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Fernando Gomes je najboljši strelec v zgodovini Porta, v osemdesetih letih minulega stoletja je dvakrat osvojil tudi nagrado zlati čevelj, ki jo vsako leto prejme najboljši strelec v nacionalnih ligah. Gomes je na 452 tekmah dosegel 355 golov. Kar trinajst sezon je odigral za Porto, v svoji dolgoletni in uspešni karieri pa je zastopal tudi barve španskega Sportinga iz Gijona in portugalskega Sportinga iz Lizbone.

V letih 1983 in 1985, ko je igral za Porto, je prejel prestižno nagrado zlati čevelj, za portugalsko reprezentanco pa je na 47 tekmah dosegel 13 golov.

Portugalska nogometna zveza je zapisala, da je bil Gomes sinonim za eleganco, odličnost in gole, v spomin na velikana portugalskega nogometa, ki je umrl v 67. letu starosti, pa se bodo vse nogometne tekme v tem tednu na Portugalskem pričele z minuto molka.

»Moja naloga je bila dosegati gole in dosegal sem jih. Nalogo sem izpolnil,« so pri Portu citirali svojo legendo:

Dodali so, da je Gomesevo kariero in življenje zaznamovalo osrečevanje drugih:

Preberite še:

Komentarji: