Primož Gliha razkril reprezentante za čudež

Za zadnji kvalifikacijski tekmi za EP proti Bolgariji in Franciji s 23 nogometaši
Fotografija: Goriški vratar Gregor Sorčan bo do tekme z Bolgarijo že nared po poškodbi v ligaškem deerbiju proti Olimpiji minuli četrtek. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Goriški vratar Gregor Sorčan bo do tekme z Bolgarijo že nared po poškodbi v ligaškem deerbiju proti Olimpiji minuli četrtek. FOTO: Tomi Lombar

Samo dve zmagi slovensko nogometno reprezentanco do 21 let ohranjata v boju za dodatne kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Italiji in San Marinu.

V 9. kvalifikacijski skupini si je preboj na EP že zagotovila Francija, ki ima stoodstotni izkupiček v devetih tekmah, Slovenija pa je na 2. mestu z osmimi tekmami in s 14 točkami. Čeprav Slovenijo od  četrtega mesta med najboljšimi drugouvrščenimi, ki se bodo pomerili za dodatni dve mesti na EP, ločita le dve točki, so njene možnosti na meji znanstvene fantastike.

V zadnjih dveh tekmah bi morala v Celju najprej premagati Bolgarijo (12. t. m.), nato pa v Dijonu še Francijo (16. t. m.), potem pa upati, da bodo druge drugouvrščene reprezentance osvojile manj točk. Tekma z Bolgarijo bo najprej odločilna za 2. mesto v skupini. V gosteh je Slovenija prepričljivo izgubila z 0:3, a ji za potrditev 2. mesta zadostuje že neodločen razplet.

"Želel bi poudariti, da sta moštveni duh in pripadnost tega rodu izjemna in tako visoka, kot ju ni bilo še v nobenem drugem, ki sem ga vodil," je ob objavi kandidatov izpostavil selektor Primož Gliha.

Na seznamu kandidatov so naslednji nogometaši:, vratarji: Luka Janžekovič (Aluminij), Metod Jurhar (Celje), Grega Sorčan (Gorica); branilci: Erik Gliha (Aluminij), Luka Badžim (Ankaran), David Brekalo (Bravo), Amadej Brecl (Celje), Timotej Mate (Drava Ptuj), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town), Aleksandar Bošković (Mura), Kristjan Arh Česen (Triglav), Ožbej Kuhar (Triglav); zvezni igralci: Dejan Petrovič (Aluminij), Matic Vrbanec (Aluminij), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (CSKA), Adam Gnezda Čerin (Domžale), Jan Humar (Gorica), Jan Repas (SM Caen), Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec); napadalca: Jan Mlakar (Maribor), Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv).

Preberite še:

Komentarji: