Sedem ur mučenja zvezdnikov in navijačev

Realove težave brez Zidana in Ronalda. Niko Kovač je že tarča kritik.
Fotografija: Tudi Luka Modrić, nogometaš leta na svetu, se je izgubil v Realovi sivini. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tudi Luka Modrić, nogometaš leta na svetu, se je izgubil v Realovi sivini. FOTO: AFP

Nogometna sezona se je po močnejših ligah stare celine pravzaprav komaj zares začela, že pri dveh velikanih nepričakovano hitro prižigajo alarmne signale. Real Madridu, letos pomladi že tretjič zapored zmagovalcu lige prvakov, se močno zatika, podobno je tudi pri najbolj slovitem nemškem klubu, Bayernu iz Münchna.

Armada privržencev madridskega moštva je že v vročih poletnih dneh ugibala o novi sezoni brez izjemnega trenerja Zinedina Zidana in udarnega zvezdnika Cristiana Ronada. A vseeno si niti v najbolj črnih sanjah ni predstavljala, da bodo njihovi ljubljenci doživeli tako moreč niz, s kakršnim so se srečali prav zdaj. Poraz pri Alavesu v baskovskem mestu Vitoria-Gasteiz, kjer Real še nikdar ni v zgodovini do tega sobottnega večera ni izgubil tekme, je poglobil krizo in odprl nova vprašanja o Zidanovem nasledniku Julenu Lopeteguiju ter zasedbi, pri kateri ni niti omenjenega potrugalskega asa (z Juventusom se je veselil zmage z 2:0 v Vidmu, kjer je bilo na razprodanih tribunah tudi precej Slovencev) niti zdaj poškodovanih Garetha Bala in Karima Benzemaja.

V takšni zmešnjavi pa ni več niti vidnega učinka Luke Modrića, čigar izbor za najboljšega nogometaša na svetu je pred dnevi botroval enemu redkih veselih trenutkov pri madridskem klubu v novi sezoni. Tako je tudi Hrvatu med ocenami za sobotni učinek v Baskiji pri najbolj branem španskem športnem časniku Marca pripadla le ena zvezdica. Najboljšim sicer poročevalci s tekem podelijo tri, solidnim dve, podpovprečnim pa tako le eno ...

»Lopeteguijev čas se očitno izteka. Slabšega znamenja od niza štirih tekem brez zmage in skoraj sedmih ur mučenja brez doseženega gola zdaj ni več,« so zapisali pri Marci po spodrsljaju pri Alavesu z 0:1. Doslej je to moštvo le enkrat premagalo Real Madrid, a takrat, leta 2000, na slovitem štadionu Santiago Bernabeu. »Zelo sem ponosen, to je zame najlepši dan v življenu, ko gre za športno plat,« ni skrival sreče Manua Garcia, strelec gola za zmago v sodnikovem podaljšku.


Klavrno ozračje na oktoberfestu


Za nekaj časa bodo sicer štadionu ligaških preizkušenj zaprli vrata, saj so od četrtka na vrsti številne reprezentančne preizkušnje, rešitev iz zapletenega labirinta pa bodo iskali tako v Madridu kot tudi v Münchnu. Na Bavarskem sicer razvajeni nogometni navijači niso imeli pripomb glede štarta v sezono, a zdaj se je ansamblu zvezdnikov zataknilo. Neodločenima izidoma v domači Allianz Areni z Augsburgom ter v ligi prvakov z Ajaxom in porazu v Berlinu je sledilla boleča zaušnica Borussie Mönchengladbacha, ki se je na sobotni večer sredi bavarske metropole veselila zmage s 3:0!

Prvič se je Niko Kovač, hrvaški strokovnjak in nekoč cenjen Bayernov nogometaš, soočil s kritikami, saj je večina udarnih asov (Robert Lewandowski, Thomas Müller, Franck Ribery, Mats Hummels, Arjen Robben itn.) trenutno na neprepoznavno nizki ravni.

In zato tudi včeraj, ko so igralci s klubskim vodstvom skupaj obiskali največji mestni praznik oktoberfest, še zdaleč med njimi ni bilo tako prešerno kot v preteklosti. Povrhu pa je eden najbolj zaneseljivih pri moštvu, avstrijski reprezentant David Alaba, v soboto staknil poškodbo stegenske mišice. A včeraj je vendarle prišel na omenjeno srečanje, in sicer v družbi nove spremljevalke, kot so natančno zabeležili münchenski tabloidi.

Preberite še:

Komentarji: