V Italiji višji davki tudi za tuje nogometaše

S 1. januarjem bo v veljavi nova davčna zakonodaja, po kateri se bo davek za prejemke s 25 odstotkov povečal na 45 odstotkov.
Fotografija: Nigerijec pri Napoliju Victor Osimhen je s pogodbo v »zadnji minuti«, s katero je postal najbolje plačani nogometaš v Italiji, ušel tudi plačilu višjega davka po novi zakonodaji.FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Nigerijec pri Napoliju Victor Osimhen je s pogodbo v »zadnji minuti«, s katero je postal najbolje plačani nogometaš v Italiji, ušel tudi plačilu višjega davka po novi zakonodaji.FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Italija s 1. januarjem prihodnje leto ukinja davčne olajšave namenjene tujim nogometašem, ki so bile v veljavi od leta 2019. Odločitev je v četrtek zvečer potrdila italijanska vlada, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Po novem bodo tuji nogometaši spet plačevali 45 in ne le 25 odstotkov davka na svoje prejemke.

Klubi sicer imajo manjše prehodno obdobje, saj nova obdavčitev ne bo veljala za že sklenjene pogodbe. A v nogometnih krogih na Apeninskem polotoku poudarjajo, da bo z visokimi davki liga manj zanimiva za tujce, kar lahko vpliva na kakovost nogometa.

»Vlada je naredila veliko napako. Nihče med zvezdniki se ne bo preselil v Italijo in plačeval tako visokih davkov. Serie A bo izgubila svojo konkurenčnost,« je odločitev vlade pokomentiral predsednik rimskega Lazia Claudio Lotito, ki je tudi član italijanskega senata.

Preberite še:

Komentarji: