Velik uspeh v ligi prvakov ni bil dovolj, Brugge odpustil trenerja

Belgijski nogometni prvak Brugge je odpustil trenerja Carla Hoefkensa pred nadaljevanjem prvenstva in februarskim začetkom izločilnih bojev lige prvakov.
Fotografija: Carl Hoefkens (levo) pozdravlja trenerja Bayerja iz Leverkusna, Xabija Alonsa, po koncu njunega novembrskega dvoboja v Nemčiji. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Carl Hoefkens (levo) pozdravlja trenerja Bayerja iz Leverkusna, Xabija Alonsa, po koncu njunega novembrskega dvoboja v Nemčiji. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Carl Hoefkens, ki je bil na klopi zadnjega pol leta, je jeseni klub vodil do uvrstitve v izločilne boje lige prvakov. Brugge je sicer v finalu najbolj prestižnega klubskega tekmovanja igral v sezoni 1977/78, ko je izgubil proti Liverpoolu. Razlog za konec sodelovanja med 44-letnikom iz Lierja in 18-kratnim belgijskim prvakom je niz slabših izidov po premoru zaradi svetovnega prvenstva v Katarju, vključno s porazom v pokalu proti St. Truidnu ter neodločenim izidom v prvenstvu proti Leuvnu.

Brugge na prvenstveni lestvici zaseda četrto mesto, od vrha, ki ga zaseda Genk, pa je oddaljen že 12 točk. V skupinskem delu lige prvakov je belgijski prvak osvojil drugo mesto v skupini B za Portom ter pred Bayerjem iz Leverkusna in Atleticom Madridom slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka.

V osmini finala bo tekmec Bruggea portugalska Benfica, prvi dvoboj pa bo na vrsti 15. februarja.

Komentarji: