Slovenski judoisti dobili tekmece v Tokiu

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak se bo v torkovem uvodnem krogu pomerila z Južnokorejko Heeju Han.
Fotografija: Od slovenskih judoistov bo v Tokiu prva na tatami stopila Maruša Štangar. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Od slovenskih judoistov bo v Tokiu prva na tatami stopila Maruša Štangar. FOTO: Miha Šimnovec

V Tokiu so že opravili žreb za olimpijski turnir v judu. Celjska šampionka Tina Trstenjak, ki brani zlato kolajno iz Ria de Janeira 2016, se bo v torkovem uvodnem krogu kategorije do 63 kilogramov pomerila z Južnokorejko Heeju Han. Azijka na svetovni lestvici zaseda 28. mesto, judoistka kluba Z'dežele Sankaku pa je druga za francosko zvezdnico Clarisse Agbegnenou.

Iz Južne Koreje prihaja tudi prva tekmica Maruše Štangar, ki se bo v soboto postavila po robu Jujeong Kang, 25. v kategoriji do 48 kilogramov. Judoistka Olimpije je dvanajsta. V nedeljo bo skušal Adrian Gomboc (26.) v prvem dvoboju kategorije do 66 kilogramov upravičiti vlogo favorita proti Zambijcu Stevenu Munganduju (64.).

V ponedeljek bo na tatami stopila Kaja Kajzer (do 57 kg), katere prva nasprotnica bo Mongolka Sumiya Dorjsuren, ki je na lestvici svetovne zveze (IJF) trinajsta, dve mesti pred mlado judoistko Bežigrada. Od naših judoistk se bo v Tokiu borila tudi Ana Velenšek (25.), pred petimi leti v Riu de Janeiru bronasta v kategoriji do 78 kilogramov, ki bo v uvodnem krogu kategorije nad 78 kilogramov favoritinja proti Američanki Nini Cutro-Kelly (32.).

Od Slovencev si je nastop na olimpijskih igrah izbojeval tudi Mihael Žgank (14.), ki od leta 2018 brani turške barve. Tokijski žreb ga je v kategoriji do 90 kilogramov neposredno uvrstil v drugi krog, v katerem ga bo na drugi strani blazin pričakal neugodni Kubanec Ivan Felipe Silva Morales (7.).

Judo
Judo

Preberite še:

Komentarji: