Ana se veseli konca sezone, Jakov danes bolje kot v šprintu

V zasledovanju si je Lisa Vittozzi razgrnila pot h kristalnemu globusu. Anamarija Lampič vnovič hitra, a s puško nenatančna. Jakov Fak v zasledovanju 16.
Fotografija: Anamariji Lampič je 8 zgrešenih tarč odneslo vrhunsko uvrstitev. FOTO: Isaac Hale/AFP
Odpri galerijo
Anamariji Lampič je 8 zgrešenih tarč odneslo vrhunsko uvrstitev. FOTO: Isaac Hale/AFP

Italijanska biatlonka Lisa Vittozzi je junakinja zadnje zasledovalne tekme v sezoni. Z zmago v Canmoru (Kan) pa si je tudi na stežaj odprla pot k velikemu kristalnemu globusu, saj je v skupni razvrstitvi krepko ušla tekmicam in tako tudi drugouvrščeni Ingrid Tandrevold. Na stopničkah v tej zasledovalni preizkušnji sta bili še Francozinji Lou Jeanmonnot in Justine Braisaz-Bouchet.

Naša edina tekmovalka v tem zasledovanju Anamarija Lampič je bila vnovič zelo hitra, ponovila pa se ji je znana zgodba to sezone o številnih napak na strelišču. Štartala je z odličnim izhodiščem 9. mesta v šprintu, že na prvem postanku nato zgrešila dve tarči, skupno pa storila 8 napak na strelišču in tako na koncu zasedla 23. mesto. »S 60-odstotno učinkovitostjo pri streljanju je pač vrhunska uvrstitev preveč oddaljena,« je poudaril Ricco Gross, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance.

Naša vodilna biatlonka pa po koncu predzadnje preizkušnje v sezoni – v nedeljo jo čaka še prestižni nastop v skupinskem štartu 30 najboljših tekmovalk – ni bila pretirano potrta. »Imela sem konkurenčne smuči in se v teku dobro počutila. Vse skupaj bi bilo lahko zame na tej tekmi bolje, obenem se veselim nedeljske sklepne tekme in tudi konca sezone,« je na kanadskem prizorišču letošnjega finala svetovnega pokala v biatlonu poudarila 28-letnica.

Jakov Fak je bil glede na izhodišče iz  šprinta z doseženim v zasledovanju lahko zadovoljen. FOTO: Leon Vidic/Delo
Jakov Fak je bil glede na izhodišče iz  šprinta z doseženim v zasledovanju lahko zadovoljen. FOTO: Leon Vidic/Delo

Pisan sobotni spored dogodkov na snegu pa je sklenila moška zasledovalna tekma, na kateri je Johannes Thingnes Bø potrdil svojo moč. Norvežan si je z novo zmago zagotovil veliki kristalni globus, v nedeljskem skupinskem štartu bo tako tekmoval prav za užitek. Na odru za zmagovalce sta bila ob njem tokrat Šved Sebastian Samuelsson in Francoz Eric Perrot. Naš vodilni biatlonec Jakov Fak je bil z dvema zgrešenima tarčama 16., kar je pomenilo, da je izboljšal uvrstitev iz šprinta za pet mest. Eno točko pa je za 40.mesto osvojil Lovro Planko.

Preberite še:

Komentarji: