Lampičeva četrta na zasledovalni tekmi v Val Müstairju

V teku na 10 km prosto je zaostala za zmagovalko za 57,9 sekunde.
Fotografija: Anamarija Lampič se je izkazala tudi na zasledovalni tekmi. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič se je izkazala tudi na zasledovalni tekmi. FOTO: Roman Šipić

St. Moritz – Najboljša slovenska športnica leta 2020 Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v Val Müstairju zasedla četrto mesto za njen največji uspeh na razdaljah. Na 10 km prosto zasledovalno je zmagala Američanka Jessie Diggins. Druga je bila njena rojakinja Rosie Brennan s 5,6 sekunde zaostanka, tretja je bila Švedinja Frida Karlsson (+10,7), Lampičeva pa je zaostala za 57,9 sekunde.

Digginsova je na čelu novoletne turneje, Lampičeva se je skupno prebila na četrto mesto. Brennanova pa vodi skupno v svetovnem pokalu, Lampičeva se je tudi v tem seštevku povzpela na četrto mesto. Na sobotni tekmi na 10 km je bila 11., a le za 19,5 sekunde za presenetljivo zmagovalko Linn Svahn iz Švedske. Že po 2,5 km zasledovanja je bila šesta, po polovici proge pa mesto višje. Po četrtini proge vodilna Svahnova je začela popuščati in po merjenju na 8,7 km je bila Lampičeva že štiri sekunde pred njo in začela je boj za četrto mesto, zmagovalni oder pa je bil tedaj oddaljen že več kot 50 sekund.

Aleksander Bolšunov je ugnal najbližjega zasledovalca za 53,7 sekunde. FOTO: Reuters
Aleksander Bolšunov je ugnal najbližjega zasledovalca za 53,7 sekunde. FOTO: Reuters


Bolšunov premočan


V moški konkurenci je Rus Aleksander Bolšunov prepričljivo zmagal na tretji tekmi novoletne turneje ter povečal vodstvo v seštevku pokala in turneje. V teku na 15 km prosto zasledovalno je bil Vili Črv 61., sedem minut in 15,1 sekunde za zmagovalcem, Janez Lampič, drugi Slovenec, pa ni prišel do cilja.

Bolšunov brani zmago na Tour de Ski in tudi veliki kristalni globus iz minule sezone, dosegel pa je drugo zmago v dveh dnevih. Drugi je bil njegov rojak Artem Malcev s 53,7 sekundnim zaostankom, tretji pa Maurice Manificat. Francoz je prišel v cilj minuto in sedem sekund za Bolšunovom.

Ob 15.25 se bo začela še tekma na 10 km prosto zasledovalno za ženske z Anamarijo Lampič na štartnem seznamu.

Preberite še:

Komentarji: