Nika Prevc spet ugnala vso konkurenco

Naša osemnajstletnica vnovič zablestela in se podpisala pod že 5. zmago sezone v svetovnem pokalu smučarskih skakalk.
Fotografija: Nika Prevc je bila še enkrat nepremagljiva. FOTO: NTB/Reuters
Odpri galerijo
Nika Prevc je bila še enkrat nepremagljiva. FOTO: NTB/Reuters

Nika Prevc je že petič v sezoni zmagala na tekmi svetovnega pokala. Tokrat ji tudi v Zau na Japonskem niti ena tekmica ni bila kos, tako da je vnovič poslala izjemno napoved k domačemu spektaklu – čez en teden se bodo namreč smučarske skakalke zbrale na tekmi v Ljubnem ob Savinji.

Še ena šampionka iz skakalne družine Prevc je v 1. seriji skočila 98,5 metra, v 2. je bil njen skok dolg 96 m, kar ji je zadostovalo za novo zmagoslavje. Ob njej sta bili na stopničkah še Japonka Juki Ito (90; 101.5) in Kanadčanka Alexandria Loutitt (94; 98.5), tik pod odrom, torej na 4. mestu, pa je bila še ena naša skakalka – Nika Križnar je za 4. mesto skočila 89 in 97 metrov. 

Med Slovenkami je nastopila še Katra Komar in za 87 ter 89,5 metra zasedla 18. mesta. 

Po tekmi je zmagovalka poudarila: »Japonska se mi vedno zdi zanimiva. Tu rada skačem, ker zelo cenim napor domačinov, ki pripravljajo skakalnico. Res je super!« Nika Prevc je še dodala: »Veseli me, da sem po težavah v Saporu in malo slabših skokih tokrat, sploh prvo serijo, oddelala zelo suvereno in dosegla še en odličen rezultat.« Z novo zmago le še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala (673 točk). Pred Japonko Itojevo na drugem mestu ima 89 točk naskoka. Med najboljšo deseterico je še Nika Križnar (364), ki je napredovala na sedmo mesto.

»Nad seboj sem malce razočarana zaradi prvega skoka. Želja je bila majčkeno previsoka in potem so bile posledice vidne. Zato pa sem toliko več dodala v drugem skoku in na koncu sem lahko zelo zadovoljna s četrtim mestom,« je dejala Križnarjeva, ki je minuli vikend v Saporu stala na zmagovalnem odru.

Ema Klinec (330), ki je predčasno zapustila japonsko turnejo in se zaradi zdravstvenih težav v spremstvu selektorja Zorana Zupančiča že vrnila v domovino, je zdrsnila na 11. skupno mesto. Ali bo Klinčeva lahko nastopila prihodnji konec tedna na Ljubnem pred domačimi navijači, za zdaj še ni znano.

Preberite še:

Komentarji: