Peter Prevc najboljši v kvalifikacijah Vikersunda

Slovenski skakalni as je v šampionskem slogu v svojo korist odločil kvalifikacije na največji letalnici na svetu.
Fotografija: Peter Prevc je navdušil tudi v kvalifikacijah Vikersunda. FOTO: Geir Olsen/AFP
Odpri galerijo
Peter Prevc je navdušil tudi v kvalifikacijah Vikersunda. FOTO: Geir Olsen/AFP

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo smučarskih skakalcev na letalnici v Vikersundu. Z izjemnim poletom, dolgim 235,5 metra, je za 3,5 točke pustil za seboj drugouvrščenega svetovnega rekorderja in vodilnega v skupni razvrstitvi Stefana Krafta (233 m). Tretji je bil še en Avstrijec – Daniel Huber (238 m).

Najstarejši od bratov Prevc, ki se je kvalifikacijske zmage veselil po sušnih sedmih letih (nazadnje je bil v kvalifikacijah najboljši leta 2017 v Saporu), je za nagrado prejel 5000 švicarskih frankov in se v seštevku norveške turneje s četrtega mesta povzpel že na drugo. V vodstvu še naprej ostaja nosilec rumene in modre majice Stefan Kraft.

Avstrijski as Stefan Kraft (na fotografiji) je moral včeraj priznati premoč le Petru Prevcu. FOTO: Geir Olsen/AFP
Avstrijski as Stefan Kraft (na fotografiji) je moral včeraj priznati premoč le Petru Prevcu. FOTO: Geir Olsen/AFP

Timi Zajc (215,5 m), ki se je po odločitvi glavnega trenerja slovenske reprezentance Roberta Hrgote spustil z nižjega zaletišča, je pristal na 13. mestu,  Lovro Kos (212,5 m) je zasedel 17. mesto, dve mesti za njim pa je kvalifikacije končal Anže Lanišek (210,5 m). Na prvo od dveh preizkušenj se je s 23. mestom zanesljivo prebil tudi Domen Prevc (206,5 m).

Jutrišnja tekma v Vikersundu se bo začela ob 16. uri, nedeljska preizkušnja, s katero se bo spustil zastor na norveško turnejo, pa pol ure prej.

 

Preberite še:

Komentarji: