Preobrazba negativne energije

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Preobrazba negativne energije  v pozitivno

Prvo kar človek naredi, ko se rodi je, da vdihne, šele potem zajoka in zadnje kar naredi preden umre je da izdihne, vmes pa ljudje dihamo. Vadba pri kateri je pomemben lesk v očeh, kot tudi poznavanje življenja, odgovornost do lastnega življenja…


Ki Aikido vam verjetno ne pove kaj dosti.

Za začetek naj bo dovolj, če povemo, da gre za čudovito vadbo, skupinsko vadbo, vendar daleč od hrupa, glasne muzike...


Življensko poslanstvo in način življenja sta naravnana k razvoju osnovnih človeških vrednot: iskrenosti, dobroti in toleranci. Zanimive trditve, ki vsekakor pritegnejo veliko pozornost vseh, ki jih zanima nekaj več kot le samo »športna« rekreacija.


Spoznanja Ki Aikida izhajajo iz življenja


Gre se za spoznanje, da je vse iz česar smo tako mi kot ostalo okoli nas vibracija ali z drugimi besedami energija, ki vibrira po določenih zakonitostih.
Ko se naučimo uravnavati lastno energijo, prevzamemo s tem življenje v svoje roke. Energije okoli nas ne moremo namreč vedno nadzorovati, lahko pa s spremembo nas samih vplivamo na to kako se odzovemo v katerikoli situaciji se znajdemo.

Pomembnost leska v očeh

ni podpisa
ni podpisa

Glede na to, da vse stare knjige od različnih ver govorijo o vrednotah, ki pa je z energijskega stališča gledano v bistvu vibracija ali z drugimi besedami energija je pomembno kakšno vrednoto gojimo v naši notranjosti. Stare knjige in spisi govorijo namreč o ljubezni, veri, upanju, iskrenosti, dobroti, tolerance, preprostosti…S pomočjo tako imenovanih energijskih KI testov, ki so tudi posebnost KI Aikida ljudje pridemo do spoznanja kako se te vrednote odražajo na našem telesu, kajti veliko ljudi govori o vrednotah, zelo malo pa pozna pravilen občutek v telesu ob določeni vrednoti.
In prav lesk v očeh se pojavi, ko ljudje živimo po prej omenjenih vrednotah – to je popolnoma naraven proces!

Z Ki Aikidom spoznavamo življenje

S tem ko spoznamo česa vsega smo zmožni in sposobni z našim fizičnim telesom preko prej omenjenih KI energijskih testov, začnemo razumevati kako lahko to spoznanje prenesemo tako v komunikacijo in ostale stvari v našem vsakodnevnem življenju.  S tem postane to znanje del našega vsakdanjika ali z drugimi besedami del našega življenja. Vadba vključuje elemente dihanja, zvoka in gibanja. Prvo kar človek naredi ko se rodi je da vdihne, šele potem zajoka in zadnje kar naredi preden umre je da izdihne, vmes pa ljudje dihamo. Vsakdo kdorkoli se udari reče AU, ko imamo polno glavo s z zvokom mmm pomagamo, da se sprosti napetost v naši glavi in tudi vsi ostali zvoki, ki jih uporabljamo tako UF, EH, IH, … sproščajo napetosti v naši notranjosti.
To ljudje počnemo vsak dan na nezavednem nivoju, ne glede na to kateri kulturi pripadamo ali kateri jezik govorimo. Pri vadbi se na začetku zavestno osredotočimo na dihanje,  zvok in gibanje, ki nam pomagajo doseči aktivno sproščeno stanje. S pomočjo energijskih KI testov pa preverjamo do kakšnega nivoja (stopnje) smo prišli. Glede na to, da je ves proces vadbe zasnovan po naravnih zakonitostih ni ovir pri vadbi.

Kdo se ali naj se ukvarja z  veščino Ki Aikida?

To so predvsem ljudje, ki si želijo boljšo kvaliteto življenja in ki se zavedajo, da so sami odgovorni za svoje življenje!

Bralci, dragi bralci

Veliko je različnih veščin, veliko je različnih učiteljev, a malo je ustrezno izobraženega kadra, da poučuje modrost življenja. Mir in borba ne gresta skupaj z roko v roki, zato tudi pravimo, da Ki Aikido ni miroljubna borilna veščina temveč je umetnost, ki je nastala iz borilnih veščin.
Borilna veščina pomeni, da se proti nečemu borimo, kar pa ni v skladu s ključnimi vrednotami, kot so bile prej omenjene. Ki Aikido zatorej ne sloni na borbi temveč na transformaciji negativne energije v pozitivno, ki pa se pojavi ko začnemo razumevati vrednote in kako se te odražajo na našem fizičnem telesu. Ko začnemo živeti življenje z iskrenostjo, dobroto, tolerance, ljubeznijo, vero, upanjem, preprostostjo… pa se v našem življenju pojavi lesk v očeh, ki ga ne more ugasniti noben zunanji dejavnik, je nekaj kot notranji ogenj, ki ne ugasne vse dokler smo fizično prisotni tu na zemlji.
Poleg same veščine, ki jo ljudje vadimo je pomembno, da začutimo tudi učitelja oz. učiteljico, ki nas določeno veščino poučuje, saj je vse odvisno prav od njih. Nekatere čudovite veščine so slabi učitelji popolnoma razvrednotili. A še vedno pa obstajajo določeni posamezniki, ki širijo pozitivno zavest in zavedanje življenja naprej. Zatorej karkoli vadite in če vam ta veščina omogoča, da je zaradi  tega vaše življenje lepše in bolj kakovostno ste na pravi poti, v kolikor ne, pa imate možnost, da naredite spremembo in poizkusite kaj drugega, dokler ne najdete tisto kar vam prižge lesk v očeh, ki ne ugasne!

ni podpisa
ni podpisa

Eden najboljših predtavnikov Ki Aikido veščine in učitelj je prav gotovo Peter Babarovič: »Stališče, da Ki Aikido ponuja znanje kako nevtralizirati konfliktov vsakdanjem življenju, je podprto z dokazi, da pri kakršnem koli boju ali nasilnem soočenju mnenj, prevladi ene ali druge strani pridemo v trenutno prednost, ne zavedajoč se, da si s tem ustvarimo tudi
najmanj enega sovražnika več.«

Več iz te teme:

Komentarji: