V enem samem dnevu prodali več kot 50.000 vstopnic

V Angliji vlada velikansko zanimanje za naslednji dvoboj britanskega boksarskega šampiona Tysona Furyja.
Fotografija: Tyson Fury se še ne namerava športno upokojiti. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Tyson Fury se še ne namerava športno upokojiti. FOTO: Paul Childs/Reuters

Potem ko je neporaženi britanski boksarski šampion Tyson Fury (32 zmag, 23 z nokavtom, 1 neodločen izid) konec aprila s spektakularnim nokavtom zlomil odpor Dilliana Whyta (28 zmag, 19 z nokavtom, 3 porazi), je napovedal konec športne poti. Kmalu za tem je sporočil, da bi se v ring vrnil (le) še za obračun z rojakom Anthonyjem Joshuo (24 zmag, 22 z nokavtom, 3 porazi), šušljalo se je tudi o njegovem dvoboju za vse štiri naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji s prav tako neporaženim ukrajinskim zvezdnikom Oleksandrom Usikom (20 zmag, 13 z nokavtom).

Toda »Ciganski kralj«, za katerega se je 34-letni velikan iz Manchestra sam oklical, se s svojimi zastopniki ni dogovoril ne za spopad z Joshuo niti z Usikom, se bo pa že čez manj kot mesec dni znova povzpel v »magični štirikotnik«. Na štadionu nogometnega kluba Tottenham se bo 3. decembra še tretjič udaril z rojakom Derekom Chisoro (33 zmag, 23 z nokavtom, 12 porazov).

Derek Chisora verjame, da bo šlo v tretje rado. FOTO: Paul Childs/Reuters
Derek Chisora verjame, da bo šlo v tretje rado. FOTO: Paul Childs/Reuters

Oba dosedanja obračuna je Fury prepričljivo dobil; leta 2011 je zmagal po točkah, tri leta pozneje pa s tehničnim nokavtom v 10. rundi, potem ko so v Derekovem kotu predali dvoboj. Zanimanje za sklepno dejanje trilogije, v katerem bo »Ciganski kralj« branil šampionski pas združenja WBC, je v Angliji velikansko, že prvi dan so namreč prodali več kot 50.000 vstopnic. »Smo na najboljši poti, da znova razprodamo štadion,« si zadovoljno mane roke Tysonov promotor Frank Warren.

Preberite še:

Komentarji: