Valižan zmago posvetil nesrečnemu Ircu, Turk najboljši Slovenec

Na reliju za svetovno prvenstvo na Hrvaškem je z vso konkurenco opravil Elfyn Evans.
Fotografija: Elfyn Evans je bil najhitrejši na Hrvaškem. FOTO: Denis Lovrovic/AFP
Odpri galerijo
Elfyn Evans je bil najhitrejši na Hrvaškem. FOTO: Denis Lovrovic/AFP

Na reliju po Hrvaški, četrti letošnji dirki za svetovno prvenstvo, si je prvo mesto pridirkal Elfyn Evans (toyota yaris). Za 34-letnega Valižana je bila to šesta zmaga med elito, prva po podvigu na Finskem oktobra 2021.

»Za ta uspeh sem dolgo garal, posvečam pa ga prijatelju Craigu Breenu,« se je Evans v cilju spomnil na nesrečnega Irca, ki se je pred dobrim tednom tragično ponesrečil na testiranju na Hrvaškem.

Na drugem mestu je pristal Estonec Ott Tänak (ford puma), ki ga je od najhitrejšega Valižana ločilo 27 sekund, tretji pa je bil z zaostankom 58,6 sekunde Finec Esapekka Lappi (hyundai i20), moštveni kolega nesrečnega Breena.

Finec Esapekka Lappi, moštveni kolega nesrečnega Craiga Breena, je poletel do tretjega mesta. FOTO: AFP
Finec Esapekka Lappi, moštveni kolega nesrečnega Craiga Breena, je poletel do tretjega mesta. FOTO: AFP

Nehvaležno četrto mesto je zasedel Lappijev rojak in branilec naslova svetovnega prvaka Kalle Rovanperä (toyota yaris, + 1:18,3), ki je branil zmago na reliju na Hrvaškem, peti je bil Francoz Sebastien Ogier (toyota yaris, + 1:28,0), šesti pa Japonec Takamoto Kacuta (toyota yaris, + 2:22,5).

Med slovenskimi dirkači se je po pričakovanju najbolje odrezal državni prvak Rok Turk (hyundai i 20 N), ki je s svojo sovoznico Blanko Kacin preizkušnjo v generalni razvrstitvi končal na 17. mestu. Za Evansom je zaostal za 24:24,4 minute. Aleš Zrinski (škoda fabia evo rally 2, + 45:25,6) je z Rokom Vidmarjem pristal na 27. mestu, Jan Medved (opel corsa rally4, + 1;57:17,3) pa z Izidorjem Šavljem na 47. mestu.

Rok Turk si je pridirkal 17. mesto. FOTO: Uroš Modlic
Rok Turk si je pridirkal 17. mesto. FOTO: Uroš Modlic

Naslednji reli za svetovno prvenstvo bo med 11. in 14. majem na Portugalskem.

Preberite še:

Komentarji: