Navijači jezni, Dončić pa je jedel pokovko

Na tekmi vseh zvezd lige NBA je slavila zasedba LeBrona Jamesa s 157:155. Slovenski organizator igre z osmimi točkami.
Fotografija: Luka Dončić je pričel v prvi peterki, zbral je osem točk. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je pričel v prvi peterki, zbral je osem točk. FOTO: AFP

Luka Dončić zajema življenje z zares veliko žlico. Konec tedna je najprej spoznal Baracka Obamo, Magica Johnsona in Michaela Jordana, za češnjo na torti pa je zaigral še na članski tekmi vseh zvezd lige NBA.

Slavila je zasedba LeBrona Jamesa, potem ko je v tesni končnici ugnala zasedbo Giannisa Antetokounmpa s 157:155. Dončić ni bil v ospredju, a kljub temu je zbral osem točk, štiri asistence in skok.



Dončić je prvič igral na članski tekmi vseh zvezd. FOTO: AFP
Dončić je prvič igral na članski tekmi vseh zvezd. FOTO: AFP



 

Zabijanje v prvi četrtini, dve trojki v tretji četrtini


Dončić je pri vsega dvajsetih letih zaigral v prvi peterki. Tekmo je odprl z lepima asistencama za Jamesa in Bena Simmonsa, edini točki v prvi četrtini pa je dosegel z zabijanjem. Za končnih osem točk je prispeval še dve trojki v tretji četrtini.

Mnogi so bili presenečeni, ker je Dončić odigral le 18 minut (v zadnji četrtini sploh nič), na drugi strani Trae Young pa še dve minuti manj, čeprav so navijači oba izbrali v začetni peterki. Najverjetneje sta igrala manj, ker sta v petek že igrala na tekmi najboljših mladih igralcev. »Za Luko smo glasovali, ker ga hočemo gledati igrati, ne pa da navija na rezervni klopi,« je le eden od jeznih zapisov na twitterju.

Razočaranja sicer ni kazal nihče od mladih igralcev. Young je namreč ob koncu prvega polčasa zadel trojko s sredine igrišča, Dončić pa je med napetim dogajanjem zadnje četrtine jedel pokovko.




 

S prostim metom odločil Anthony Davis


Slovenski organizator igre je skupno zbral osem točk. FOTO: AFP
Slovenski organizator igre je skupno zbral osem točk. FOTO: AFP
Letošnji obračun je bil posvečen Kobeju Bryantu, saj so v čast nedavno umrlemu zvezdniku tudi spremenili format tekme. Vsaka četrtina se je pričela z 0:0, po treh četrtinah pa so sešteli točke in igrali do končnega zmagovalca. To je postala ekipa, ki je dosegla dodatnih 24 točk kot poklon Bryantu (24 je imel številko dresa pri LA Lakers), časovne omejitve pa ni bilo.

Izid po treh četrtinah je bil 133:124 za ekipo Giannisa, zato so za zmago oboji lovili mejo 157 točk. Bilo je zelo napeto, ekipa LeBrona pa je ujela priključek in imela več priložnosti za zmago. Na koncu je odločilni prosti met zadel center Anthony Davis, tako je LeBronova ekipa slavila s 157:155.
 

Kawhi Leonard z nagrado Kobeja Bryanta


V spomin na Bryanta so poimenovali tudi nagrado za najkoristnejšega igralca tekme (MVP), priznanje Kobeja Bryanta pa je prejel Kawhi Leonard, dosegel je 30 točk. »Rad bi se zahvalil Kobeju za vse, kar je storil zame. Nikoli ne bom pozabil najinih dolgih pogovorov in skupnih treningov. Hvala. To gre njemu v spomin,« je dejal Leonard, sedaj zvezdnik LA Clippers.

Kawhi Leonard je bil najboljši igralec tekme. FOTO: Usa Today Sports
Kawhi Leonard je bil najboljši igralec tekme. FOTO: Usa Today Sports



Vzdušje je bilo zelo čustveno


Zmagovalna ekipa vsake četrtine je prejela tudi 100 tisoč dolarjev, ki jih bo namenila poljubno izbrani dobrodelni organizaciji, zmagovalna ekipa celotne tekme pa je prejela še dodatnih 200 tisoč dolarjev. Ekipa LeBrona je tako zbrala 300 tisoč dolarjev, poražena zasedba pa 200 tisoč dolarjev.

Vzdušje je bilo zelo čustveno, kajti celoten konec tedna je bil posvečen Bryantu (in njegovi hčerki Gianni) ter nekdanjemu komisarju lige Davidu Sternu. Ganljiv govor je imel Magic Johnson, saj je odlično poznal oba letos preminula junaka lige NBA. Obenem je čustven video pripravil raper Dr. Dre, zapela pa je Jennifer Hudson. Izbor pevke ni bil slučajen, potem ko je leta 2008 v Chicagu tudi ona doživela osebno tragedijo, saj je njen svak ubil njeno mamo, brata in sedemletnega nečaka.

Vsi košarkarji LeBronove ekipe so sicer nosili številko 2 (v čast Gianne), igralci moštva Giannisa pa številko 24 (v čast Kobeja).



Barack Obama in Luka Dončić sta izmenjala nekaj besed. FOTO: Posnetek Zaslona
Barack Obama in Luka Dončić sta izmenjala nekaj besed. FOTO: Posnetek Zaslona






Na prizorišče ekshibicije je Dončić pripotoval z zasebnim letalom Marka Cubana, lastnika moštva Dallas Mavericks, na katerega so se vkrcali še Lukova mama Mirjam, babica Milena in dekle Anamaria ter španski zastopnik Quique Villalobos.

Goran Dragić je na tekmi vseh zvezd zaigral leta 2018 v ekipi LeBrona Jamesa. FOTO: Reuters
Goran Dragić je na tekmi vseh zvezd zaigral leta 2018 v ekipi LeBrona Jamesa. FOTO: Reuters


Zmage se je veselilo moštvo LeBrona Jamesa. FOTO: Usa Today Sports
Zmage se je veselilo moštvo LeBrona Jamesa. FOTO: Usa Today Sports

Preberite še:

Komentarji: