Inter do 13. zmage, Udinese do 10. remija

Nogometaši iz Milane imajo po 16. kolu italijanskega prvenstva štiri točke prednosti pred Juventusom.
Fotografija: Lautaro Martinez (v oranžnem dresu) je že pri 15 prvenstvenih golih v sezoni. FOTO: Remo Casilli/Reuters
Odpri galerijo
Lautaro Martinez (v oranžnem dresu) je že pri 15 prvenstvenih golih v sezoni. FOTO: Remo Casilli/Reuters

Nogometaši Udineseja so v 16. kolu italijanske lige igrali 2:2 s Sassuolom. To je že deseti neodločeni izid Videmčanov v sezoni. Inter je v Rimu proti Laziu z zmago z 2:0 utrdil prvo mesto na lestvici.

Udinese, pri katerem je Sandi Lovrić igral celo tekmo – Jake Bijola ni bilo zaradi poškodbe, Davida Pejičića pa ni bilo v kadru –, je bil na dobri poti, da vpiše drugo zmago v sezoni. Lorenzo Lucca je v 36. minuti zadel za 1:0, Roberto Pereyra, podajalec pri prvem golu, pa je v 55. podvojil prednost domače zasedbe. Toda v 59. minuti je ta ostala brez izključenega Martina Payera, kar so znali igralci Sassuola unovčiti. Domenico Berardi je tako v 75. kot 88. minuti natančno meril z bele točke.

Vodilni Inter je v Rimu prešel v vodstvo proti Laziu v 40. minuti, gol je dosegel najboljši strelec lige Lautaro Martinez, ki je pri 15 zadetkih v sezoni. Marcus Thuram je v 66. minuti prispeval še en gol za Inter.

Fiorentina je premagala Verono z 1:0, potem ko je pri gostiteljih v 78. minuti zadel Lucas Beltran, Milan Đurić pa je pri gostih že v tretji minuti zapravil enajstmetrovko.

Pred tem je Milan s 3:0 odpravil Monzo, enega od golov je dosegel 18-letni srbski debitant Jan-Carlo Šimić, preostala pa Tijjani Reijnders in Noah Okafor.

Bologna nadaljuje dobre predstave, tokrat je z 2:0 premagala Romo in prišla na četrto mesto lestvice. Nikola Moro je zadel za Bologno v prvem polčasu, v drugem pa je Rasmus Kristensen dosegel avtogol.

Preberite še:

Komentarji: