Domžalčani so se zabavali v Stožicah, štiri žoge v mreži Olimpije

V nedeljskih dvobojih 26. kola Prve lige Telemach so Domžalčani slavili na gostovanju pri vodilni Olimpiji, Radomljani doma proti Bravu.
Fotografija: Slavje nogometašev Domžal na septembrski tekmi v Stožicah, ko je Olimpija slavila po velikem preobratu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Slavje nogometašev Domžal na septembrski tekmi v Stožicah, ko je Olimpija slavila po velikem preobratu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Olimpijini nogometaši so imeli ob razpletu drugih tekem tega kroga priložnost, da prednost pred zasledovalci povečajo na 19 točk. A so tokrat naleteli na razpoloženega tekmeca iz sosednjih Domžal, gostje so po izjemno učinkovitem prvem delu na koncu iz Stožic odnesli vse tri točke. Tako je zdaj na vrhu lestvice zeleno-bela zasedba ostala pri 60 točkah, Domžalčani ostajajo četrti, a so zdaj z 42 točkami le še dve za Mariborom in Celjem.

V prvem delu je šlo gostom vse po načrtih. Hitro so prevzeli pobudo in tudi prvi nanizali nekaj lepih priložnosti, igralec tekme Franko Kovačević je v 22. minuti prodiral v kazenskem prostoru in padel ob vratarju Matevžu Vidovšku, nato pa sam uspešno izvedel najstrožjo kazen za 1:0. Na 2:0 so gostje povišali po hitri in enostavni akciji v 36. minuti, ko je Kovačević z leve strani kazenskega prostora natančno podal pred gol, kjer je žogo s kakšnih osmih metrov Žiga Repas pospravil v gol.

Mario Kvesić in Albert Riera bosta sprejela nov izziv v tekmi z Domžalami. FOTO: NK Olimpija
Mario Kvesić in Albert Riera bosta sprejela nov izziv v tekmi z Domžalami. FOTO: NK Olimpija

Že v sodnikovem dodatku prvega polčasa pa so gostje udarili še tretjič. Po akciji na desni strani ob zadnji liniji igrišča je žoga prišla pred vrata, najprej je Slobodan Vuk nastreljlal Vidovška, a se je žoga odbila nazaj do njega, tako da jo je zgolj potisnil v mrežo. Olimpija je imela v prvem delu le dve resnejši priložnosti, najprej je po strelu Svita Sešlarja obramba gostov žogo odbila v kot, v 39. minuti pa je bil po obratu nevaren Admir Bristrić, a je žoga odletela tik ob vratnici.

Začetek drugega dela je nakazal, da bodo domači odločno napadli. Začeli so z zadetkom po prostem strelu, toda gol Đorđeja Crnomarkovića z glavo po pregledu v sobi za VAR zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Domači so nadaljevali pritisk, veliko več dela kot v prvem polčasu je imel domžalski vratar Ajdin Mulalić. Klonil pa je v 63. minuti, ko je po še enem prostem strelu žoga po udarcu Aljaža Krefla najprej zadela živi zid, potem pa padla na nogo Mariu Kvesiću, ki jo je poslal v mrežo. A so Domžalčani hitro ohladili domače upe. Že v naslednji akciji v 66. minuti so spretno izigrali obrambo zeleno-belih, Mirko Mutavćić je podal pred gol, kjer je bil še drugič na tekmi natančen Kovačević. Izid 4:1 je tudi umiril Olimpije napade. Domači so sicer še imeli terensko premoč, toda Mulalić in domžalska obramba do konca nista več klonila, tako da so se v lokalnem derbiju visoke zmage veselili Domžalčani.

Po avtogolu bolje

Nogometaši Radomelj so zabeležili pomembno zmago v boju za obstanek. V prvem polčasu ni kazalo, da bodo zmagali s 3:1. Gosti so bili nevarnejši, v 26. minuti so tudi prešli v vodstvo, ko je po strelu Martina Kramariča nespretno ali nesrečno posredoval Ognjen Gnjatić in premagal svojega vratarja.

Toda po akciji bratov Maria in Filipa Čuića je v zadnjih trenutkih prvega dela slednji poskrbel za izenačenje, kar je v nadaljevanju Radomljam priborilo prednost, ki so jo na igrišču tudi izkoristili. Oba zadetka sta bila plod podaj z desne strani. Najprej je bil v 75. minuti natančen Ester Sokler, v 85. minuti pa je z glavo končni izid postavil Uroš Korun.

Celjani slavili na Bonifiki

Nogometaši Celja so v derbiju 26. kola 1. SNL zmagali v Kopru z 1:0. Celjani so na Bonifiki dobili pomembno tekmo v boju za evropske vozovnice. Na derbiju, v katerem so v drugem polčasu izbranci Romana Pilipčuka pokazali več konkretnosti, je bil mož odločitve Charles Ikwuemesi, ki je po dveh zaporednih porazih Celjanom le priigral novo zmago. Koper je še šesto tekmo zapovrstjo ostal brez zmage.

Navijači so videli lepo tekmo, kljub nizkemu izidu so videli več zanimivih akcij in lepih priložnosti za gol na obeh straneh, Štajerci pa so bili pod črto vendarle veliko boljši in zasluženo zmagali na Bonifiki. Predvsem drugi polčas je bil povsem celjsko obarvan. Trener domačih Zoran Zeljković je z menjavami skušal zadeti dobitno kombinacijo, vendar se je ta izmikala.

Odločitev? V 86. minuti je Ikwuemesi zabil svoj sedmi gol sezone po tem, ko je Lovro Bizjak žogo poslal v globino, celjski napadalec pa se je otresel svojega čuvaja Karla Bilića in na koncu matiral še Adnana Golubovića.

Mariborčani (v vijoličastem) so osvojili točko, Koprčani (v rumenem) so ostali celo brez nje. FOTO: Aleksander Golob/FC Koper
Mariborčani (v vijoličastem) so osvojili točko, Koprčani (v rumenem) so ostali celo brez nje. FOTO: Aleksander Golob/FC Koper

Iličić in Milec bosta izpustila tekmo v Šiški

Že prej so se Nogometaši Maribora in Sežane razšli z neodločenim izidom 1:1. Mariborčani so Sežance pričakali brez prvega strelca lige Žana Vipotnika, ki je dobil počitek zaradi lažje poškodbe stegenske mišice. Kraševci so se postavili v obrambno držo in čakali na protinapade, izbrancem Damirja Krznarja pa nikakor ni uspelo prelisičiti tekmečevega obrambnega zidu.

Kako sta padla oba gola? V 59. minuti je Nabil Khali iz bližine unovčil neodločnost domače obrambe, potem ko je ta dopustila Sachi Marasoviću, da je pred tem prišel do žoge in podal pred prazna vrata. Pozneje sta si zaradi prekrška in ugovarjanja rumeni karton prislužila Josip Iličić in Martin Milec, ki bosta morala izpustiti naslednjo tekmo v Spodnji Šiški. 80. minuta: Rok Kronaveter je dobro izvedel kot z leve strani, Sven Šoštarič Karič pa je z glavo zadel za 1:1.

PrvaLiga Telemach, 26. kolo:
 

Gorica : Mura 1:1 (Stankovski 53.; Morris 80)
Maribor : CB24 Tabor Sežana 1:1 (Šoštarič Karić 66.; Khali 59.)
Koper : Celje 0:1 (Ikwuemesi 86.)
Olimpija : Domžale 1:4 (Kvesić 63.; Kovačević 25./11-m, 66., Repas 36., Vuk 45.+2)
Radomlje : Bravo 3:1 (Čuić 45., Sokler 78, Korun 85.; Gnjatić 25./avt)

Preberite še:

Komentarji: