Nihče nima več zmag kot najboljše moštvo

Po bleščeči zmagi proti Barceloni je Girona zavzela vrh španskeg lestvice in s 13. zmago v sezoni prekosila vse vodilne v petih najmočnejših prvesntvih.
Fotografija: Postavni Ukrajinec, 189 centimetrov visoki Artem Dovbik je za Girono dosegel osem golov in dodal še pet asistenc ter je največje odkritje španskega prvesntva. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Postavni Ukrajinec, 189 centimetrov visoki Artem Dovbik je za Girono dosegel osem golov in dodal še pet asistenc ter je največje odkritje španskega prvesntva. FOTO: Albert Gea/Reuters

Ni več le presenečenje, zdaj je vodilno moštvo španskega nogometnega prvenstva Girona celo resno napovedala boj za španskega prvaka. Na olimpijskem štadionu Montjuic​ je v 16. kolu v katalonskem dvoboju s 4:2 premagala  branilko naslova Barcelono.

Klub iz približno 100 kilometrov oddaljenega mesta od Barcelone je tudi v evropskih razmerah poseben. Dosegel je največ zmag od vodilnih moštev v petih najmočnejših prvenstvih. Girona ima eno več kot Inter ali Real Madrid, ki je 30. septembra v 8. kolu tudi zadnji premagal nepričakovanega domačega tekmeca v bitki za prvaka (3:0). V španskem prvenstvu je Girona dosegla kar sedem zmag v gosteh za 41 točk, kar je le osem manj kot jih je osvojila v celotni prejšnji sezoni.

Pod taktirko 48-letnega trenerja Miguela Munoza je Girona tudi tretja najučinkovitejša med evropskimi velikani, učinkovitejši je le nemški dvojec Bayer Leverkusen (39) in Bayern (44), z 38 goli je izenačena z Manchester Cityjem in Paris St. Germainom. Najboljši strelec moštva je z 8 goli 26-letni Ukrajinec Artem Dovbik.

Najlepšo možno pohvalo je Gironi in kolegu Munozu dal trener Barcelone Xavi Hernandez. »To je najboljša ekipa, kar sem jih videl doslej,« je povedal.

Preberite še:

Komentarji: