Ose lovijo naslov, tudi Poles, 6pack, šankrockovci imajo pod majico isto srce

RK Gorenje predstavilo cilje v drugi polovici sezone, v katero se podaja z novimi dresi in novo energijo. V petek v Rdeči dvorani derbi z vodilnim Trimom.
Fotografija: Reprezentant Jernej Drobež se je pokazal v novem dresu. FOTO: RK Gorenje
Odpri galerijo
Reprezentant Jernej Drobež se je pokazal v novem dresu. FOTO: RK Gorenje

Povsem drugače kot na začetku sezone, ko so bili bolj sami sebi namen, so se v rokometnem klubu Gorenje Velenje lotili predstavitve novosti v ekipi, ciljev v drugem delu sezone in novih dresov. Vidi se roka direktorja Romana Pungartnika, ki se spozna na sodobne pristope. V slavnostni dvorani Vile Bianca le lučaj od Rdeče dvorane so trener Zoran Jovičić in njegovi igralci obljubili, da ne bodo samo lepše izgledali, temveč na parketu tudi pustili srce tako v državnem prvenstvu kot v drugem delu EHF evropske lige.

Gorenje je po polovici sezone v ligi NLB drugo na lestvici, v petek pa se lahko v posodobljeni dvorani zavihti na vrh, saj mu v goste prihaja Trimo, ki ima dve točki prednosti, edini dosedanji poraz pa je doživel prav proti Velenjčanom. Jovičić ima sicer iz tedna v teden manj igralcev, nazadnje sta k Slovanu odšla Kenan Pajt in Tarik Mlivić. Rubrika odhodi je že zelo dolga (od prej Tajnik, Grmšek, Kovačič), med prihodi najdemo samo Tea Jezernika

Velenjčani merijo na vrh. FOTO: RK Gorenje
Velenjčani merijo na vrh. FOTO: RK Gorenje

»Malo nas je, ampak smo borbeni in srčni. Trimo in Celje sta še vedno favorita za naslov, mi pa bomo napadali iz ozadja,« pravi Jovičić, čigar ekipa lahko dodobra zakuha prvenstvo. Z zmago bi imela vse v svojih rokah, saj bo čez mesec gostila še Celje. A če bo Trimo v petek zmagal v Velenju, bo z eno nogo že prvak in bo odprt le še boj za drugo mesto in neposredno uvrstitev v evropsko ligo.

Predstavitev je bila v Vili Bianca. FOTO: RK Gorenje 
Predstavitev je bila v Vili Bianca. FOTO: RK Gorenje 

V tej Gorenje nastopa v tej sezoni in se mu je uspelo prebiti v drugi del, v katerem ga čakajo štiri tekme z Nexejem trenerja Branka Tamšeta in danskim Skjernom. » tudi v ligi Evropa napadamo iz ozadja. Ekipi, kot sta Skjern in Nexe, sta eno stopnico pred nami in velika favorita za napredovanje v četrtfinale. Za nas je napredovanje v glavni del tekmovanja velik uspeh. V Velenju svoje kože ne bomo lahko prodali. Želim si polnih tribun Rdeče dvorane na teh rokometnih spektaklih, ki bi mojim fantom pomagale do zmage,« je še dodal Zoki Jovičić.

Zoran Jovičić ostaja skromen. FOTO: RK Gorenje
Zoran Jovičić ostaja skromen. FOTO: RK Gorenje

Gorenje se je sicer bolj povezalo z lokalnim okoljem, ob predstavitvi dresa so v akciji #enosrce sodelovali znani obrazi iz Velenja, kot so Peter Poles, 6pack Čukur, Matjaž Jelen, Vid Kavtičnik ... En dres bo šel na licitacijo za društvo prijateljev mladine. Na predstavitvi je bil tudi nekdanji nogometni selektor Bojan Prašnikar.

Peter Poles podpira velenjske rokometaše. FOTO: RK Gorenje
Peter Poles podpira velenjske rokometaše. FOTO: RK Gorenje

Tilen Sokolič je eden glavnih igralcev Gorenja. FOTO: RK Gorenje
Tilen Sokolič je eden glavnih igralcev Gorenja. FOTO: RK Gorenje

Preberite še:

Komentarji: