Đoković je predober, v finalu z domačim draguljem

V finalu zaključnega mastersa v Torinu se bosta v nedeljo ob 18. uri pomerila Novak Đoković in Jannik Sinner. Nole nadigral Alcaraza, Italijan Medvedjeva.
Fotografija: Novak Đoković je bil razred zase. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je bil razred zase. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je še eno sijajno sezono začel v vrhunski formi z zmago na OP Avstralije in jo tako tudi končuje. V polfinalu zaključnega mastersa ATP v Torinu je v dveh nizih s 6:3 in 6:2 nadigral številko 2 Carlosa Alcaraza in se uvrstil v zadnje dejanje sezone, v katerem ga v nedeljo ob 18. uri čaka Jannik Sinner. Prav Sinner mu je zadal edini poraz v Torinu, a mu tudi omogočil napredovanje v polfinale.

Carlos Alcaraz ni imel rešitev. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Carlos Alcaraz ni imel rešitev. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Domači ljubljenec Sinner pred tem ni oddal niti ene servisne igre Danilu Medvedjevu in se je brez poraza uvrstil v finale zaključnega mastersa ATP. Južni Tirolec je bil boljši s 6:3, 6:7 (4) in 6:1. V Torinu je edini dobil vse štiri dvoboje in zaslužil že dva milijona evrov. Zanimiv dvoboj v odličnem vzdušju je trajal dve uri in 27 minut.

image_alt
Đoković pogrešal otroka, razmišlja o Nadalu in mladih izzivalcih

Zvečer je bil spektakel dneva med Đokovičem in Alcarazom, kar je bila ponovitev finala iz letošnjega Wimbledona, kjer je bil boljši Španec. Srb je dobil preostale tri grand slame sezone. Đoković brani lanski naslov in lovi sedmega v finalih sezone, s čimer bi prekosil Rogerja Federerja. Alcaraz bi lahko postal najmlajši zmagovalec zadnjega izziva po Petu Samprasu leta 1991, a ni bil kos Srbu.

Danil Medvedjev ni bil kos Italijanu. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Danil Medvedjev ni bil kos Italijanu. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Sinner je prvi italijanski teniški igralec, ki se je uvrstil v zadnje dejanje sezone. Je tudi edini, ki je v Pala Alpitour zmagal na vseh štirih dvobojih. Tudi v zadnjem v skupinskem delu, čeprav ni potreboval zmage proti Holgerju Runeju. Z njo pa je omogočil napredovanje Đokoviću, katerega je tudi premagal. Sinner je izgubil prvih šest dvobojev z Medvedjevom, zdaj pa nanizal tri zmage.

»Zelo težak dvoboj je bil. Na začetku je bil Danil bolje razpoložen, a sem mu nekako odvzel servis in dobil prvi niz. Nato sem zaigral bolje, predvsem v tretjem nizu sem bil sproščen in agresiven. Tudi servis mi je šel dobro od rok,« je dejal Sinner in dodal: »Vse od prihoda v Torino čutim podporo publike in njeno energijo. Res noro, komaj čakam, da vidim, kako bo jutri,« je STA povzela izjavo Sinnerja.

Preberite še:

Komentarji: