Materinstvo in hčerka sta nekdanji št. 1 vrnili tekmovalnost

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka je potrdila, da bo njen prvi turnir po skoraj dveletni odsotnosti v novem letu v Brisbanu.
Fotografija: Nekadnja teniška št. 1 in po dvakrat zmagovalka Odprtih prvenstev Avstralije ter ZDA Naomi Osaka (v sredini) ima dovolj tekmovalnega premora. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Nekadnja teniška št. 1 in po dvakrat zmagovalka Odprtih prvenstev Avstralije ter ZDA Naomi Osaka (v sredini) ima dovolj tekmovalnega premora. FOTO: Mike Segar/Reuters

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka se bo po rojstvu hčerke vrnila na teniška igrišča za začetek nove sezone. Nekdanja prva igralka sveta, ki si je tudi zaradi zasičenosti, preobremenjenosti in depresije vzela tekmovalni premor, je že pred časom napovedala, da želi igrati na naslednjem odprtem prvenstvu Avstralije, zdaj pa je potrdila, da bo njen prvi turnir nazaj v Brisbanu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turnir WTA v Brisbanu se bo začel zadnji dan tega leta. Gre sicer za uvod v novo sezono in priprave na OP Avstralije, ki bo na sporedu v drugi polovici januarja. »Vedno rada začenjam sezono v Brisbanu in komaj čakam, da se lahko vrnem na tekmovanja,« je po poročanju AFP dejala 26-letna štirikratna zmagovalka turnirjev za veliki slam.

Japonska zvezdnica na turnirjih WTA ni igrala od lanskega septembra. Januarja je nato objavilo novico o svoji nosečnosti, julija pa rodila hčerko Shai.

Kot je dejala septembra za ameriški športni medij ESPN, je med premorom pogrešala tekmovanja in se želi vrniti. »Vsekakor bo več turnirjev, kot sem jih igrala prej. Zavedam se, da ne vem, kako bo potekal začetek leta. Ne poznam ravni igre in mislim, da se moram nekako sprostiti, tako da se bom vsaj pripravila na zelo dober konec leta,« je razložila Osaka.

Osaka je med največjimi turnirji v svoji karieri doslej dvakrat osvojila prav OP Avstralije (2019 in 2021), dvakrat pa tudi OP ZDA (2018 in 2020).

Preberite še:

Komentarji: