Velika vrnitev legendarne biatlonke

Finska zvezdnica Kaisa Mäkäräinen je na državnem prvenstvu v Kontiolahtiju dokazala, da se lahko še vedno kosa z veliko mlajšimi tekmovalkami.
Fotografija: Kaisa Mäkäräinen se je v velikem slogu vrnila na tekme. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Kaisa Mäkäräinen se je v velikem slogu vrnila na tekme. FOTO: Matej Družnik/Delo

Legendarna finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen se je v velikem slogu vrnila na tekme. Potem ko je leta 2020 sklenila svojo blestečo športno pot, se je v minulih dneh udeležila državnega prvenstva v Kontiolahtiju. Na štafetni preizkušnji je prispevala pomemben delež k srebrni kolajni domače ekipe, na šprintu pa si je nato pritekla in pristreljala nehvaležno četrto mesto.

Zmago je slavila Erika Jänkä, ki je imela v cilju 8,5 sekunde naskoka pred drugouvrščeno Sonjo Leinamo, tretje mesto pa je osvojila Suvi Minkkinen (+ 39,5). Mäkäräinenova je za bronastim odličjem zaostala za 30 sekund, uvrstitev na zmagovalni oder pa je zapravila s štirimi zgrešenimi streli. »Streljanje je bilo bolj podobno loteriji,« je v smehu dejala 41-letna Finka, ki se je v tekmovalno smučino vrnila predvsem zato, ker je državno prvenstvo priredil njen klub in je potreboval še eno tekmovalko za štafeto.

»Če bi bilo prvenstvo kje drugje, se ga zagotovo ne bi udeležila. Nanj se tudi nisem posebej pripravljala. V zadnjih dveh tednih sem nekajkrat streljala, to pa je bilo tudi vse,« je zaupala Mäkäräinenova, ki se lahko med drugimi uspehi pohvali s tremi velikimi kristalnimi globusi za skupne zmage v svetovnem pokalu v sezonah 2010/11, 2013/14 in 2017/18.

Preberite še:

Komentarji: