Nov podvig mlade Štajerke, vesel tudi Drakšič

Metka Lobnik ponovila lanski uspeh na judoističnem turnirju za svetovni pokal v Perthu, kjer sta Vito Dragič in Enej Marinič pristala tik pod odrom.
Fotografija: Metka Lobnik je v Perthu ponovila lanski uspeh. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Odpri galerijo
Metka Lobnik je v Perthu ponovila lanski uspeh. FOTO: Gabriela Sabau/IJF

Obetavna slovenska judoistka Metka Lobnik si je izbojevala še četrto (srebrno) kolajno na turnirjih za svetovni pokal, potem ko je na odprtem prvenstvu Oceanije v Perthu ubranila drugo mesto v kategoriji do 78 kilogramov. Osvojitev prve zlate lovorike ji je preprečila Italijanka Giorgia Stangherlin, ki je v velikem finalu zmagala z akcijo za vazari.

Na poti do zaključnega dvoboja je 22-letna članica kluba Apolon Maribor Hoče, ki je s tem uspehom osvojila dragocene točke v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu, premagala Avstralko Mario Swan, Mongolko Khuslen Otgonbayar in Južnokorejko Jeongjun Lee.

image_alt
Nekoč bo učiteljica, do takrat pa vrhunska judoistka

Ni veliko manjkalo, pa bi se na tekmovanju v Perthu na zmagovalni oder povzpela tudi naša težkokategornika. Tako Vito Dragič kot tudi Enej Marinič sta se morala na koncu v kategoriji nad 100 kilogramov sprijazniti s petim mestom, ki v borilnih športih, v katerih podeljujejo po dve bronasti odličji, velja za najbolj nehvaležno uvrstitev.

Na odprtem prvenstvu Oceanije se je pod slovensko zastavo borila tudi Anka Pogačnik (do 70 kg), bronasta z lanskega evropskega prvenstva v Sofiji in petouvrščena z nedavnega prvenstva stare celine v Montpellierju, ki je v Perthu pristala na sedmem mestu.

Drakšič popeljal še enega Finca do kolajne

Nov razlog za veselje pa je imel Rok Drakšič, ki je kot selektor finske reprezentance do kolajne v svetovnem pokalu popeljal novega varovanca. Podobno kot Lobnikova se je z drugim mestom v Avstraliji izkazal tudi Luukas Saha (do 66 kg), ki se je tako sploh prvič povzpel na zmagovalni oder. »Vedel sem, da bo Luukas nekega dne uspešen na tej ravni tekmovanja, bilo je le vprašanje časa. Na zadnjih štirih turnirjih se je namreč boril zelo dobro, vendar je imel večkrat smolo. Vesel sem, da mu je uspelo v Perthu,« je bil zadovoljen Drakšič.

Preberite še:

Komentarji: