Tim Gajser razred zase v Pietramurati

Slovenski motokrosist je po zmagoslavju na VN Trentina še povečal naskok v SP razreda MXGP.
Fotografija: Tim Gajser nadaljuje sezono v vrhunskem slogu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser nadaljuje sezono v vrhunskem slogu. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenski motokrosist Tim Gajser je veliki zmagovalec VN Trentina za svetovno prvenstvo elitnega razreda MXGP v Pietramurati. V prvi vožnji sta za njim v cilj pridrvela Nizozemec Glenn Coldenhoff in Španec Jorge Prado, na drugi pa Francoz Maxime Renaux in Švicar Jeremy Seewer.

Gajser je bil najboljši že v sobotnih kvalifikacijah. Do vodstva na prvi dirki je sicer prišel dobrih deset minut pred koncem. Pred tem je bil dolgo drugi, pred njim se je dobro boril Coldenhoff. A ga je Gajser, tudi ob podpori številnih slovenskih ljubiteljev tega športa, le prehitel in nato brez težav povečal naskok.

V drugi vožnji se je hitro prebil na prvo mesto, ki ga do konca ni več izpustil iz rok. Za vse dirkače je steza v Pietramurati, ki jo sicer dobro poznajo, letos predstavljala nov izziv, saj so prireditelji tokrat obrnili smer vožnje.

V skupni razvrstitvi ima zdaj Gajser 33 točk prednosti pred Pradom in 52 pred Renauxom.

V razredu MX2 je obe vožnji dobil Francoz Tom Vialle – prvo pred Dancem Mikkelom Haarupom in Belgijcem Jagom Geertsom, drugo pred Nizozemcem Kayem de Wolfom in rojakom Thibaultom Benistantom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je dobil nekaj novih točk za SP za 16. in 14. mesto.

Preberite še:

Komentarji: