Barcelona hodila po robu prepada in predstavila poročenega najstnika

Na gostovanju v Las Palmasu je španski prvak po zaostanku z 0:1 prišel do treh točk z golom z enajstmetrovke. Prvih 20 minut v Španiji je igral Vitor Roque.
Fotografija: Mladi Brazilec Vitor Roque je novi up Barcelone, ki je v Las Palmasu prišla do zmage v sodnikovem dodatku. FOTO: Borja Suarez/Reuters
Odpri galerijo
Mladi Brazilec Vitor Roque je novi up Barcelone, ki je v Las Palmasu prišla do zmage v sodnikovem dodatku. FOTO: Borja Suarez/Reuters

Branilka naslova španskega nogometnega prvaka Barcelona je na Kanarskih otokih zaokrožila prvo polovico La Lige. Hodila je po robu, a na koncu osvojila tri točke ter po 19. kolih ohranila sedem točk zaostanka za vodilnim dvojcem Real Madrid, Girona.

Pravilo bivšega je v 12. minuti potrdil nekdanji napadalec katalonskega moštva Munir El Haddadi. Barcelono je med žive vrnil Ferran Torres v 55. minuti, gol odrešitve, po katerem se prvaki še lahko nadejajo šampionske bitke z Madridčani, pa je prišel v 93. minuti. Nizozemec pri Las Palmasu Daley Sinkgraven je tik pred golovo črto porinil Ilkaya Gundogana, zaradi česar je sodnik pokazal na belo točko in še izključil igralca. Nemški Turek je prevzel odgovornost in tudi zadel za zmago z 2:1. 

Poročil se je s pet let starejšo vplivnico

Barcelona je predstavila tudi novinca, v katerega polaga veliko upanja. Trener Xavi Hernandez je prvih 20 minut v Španiji namenil 18-letnemu Brazilcu Itorju Roqueju, s katerim je Barcelona sklenila osemletno pogodbo. »Tigrček« (Tigrinho), kot je vzdevek napadalca, je z Barcelono opravil komaj šest treningov in je le 24 pred tekmo prejel soglasje La Lige za registracijo. 

Za mladega napadalca, ki se je lanskega oktobra poročil s pet let starejšo vplivnico vplivnico Dayano Lins, bo Barcelona plačala dobrih 60 milijonov evrov Athleticu Paranaense. 

Preberite še:

Komentarji: