Oliver Kahn ne bo zasnubil Erlinga Haalanda

Prvi mož nemškega nogometnega prvaka Bayern je odpisal možnost, da bi lahko v poletnem prestopnem roku privabil mladega norveškega zvezdnika.
Fotografija: Za Erlinga Haalanda se pulijo najbogatejši evropski klubi. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Za Erlinga Haalanda se pulijo najbogatejši evropski klubi. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Prvi mož nemškega nogometnega prvaka Bayerna iz Münchna Oliver Kahn je odpisal možnost, da bi v poletnem prestopnem roku zasnubil mladega norveškega zvezdnika Erlinga Haalanda. Klub si po njegovem tega ne more finančno privoščiti, prioriteta bo podaljšanje pogodbe s poljskim napadalcem Robertom Lewandowskim.

Bayern sicer pozorno spremlja razvoj 21-letnega Haalanda. Seveda gre za odličnega napadalca in izjemno zanimivega nogometaša za prihodnost,« je za nemško nogometno oddajo Doppelpass dejal Kahn. »A dejstvo je, da sta zahtevana odškodnina in plača precej oddaljeni od tega, kar imamo mi v mislih.«

Oliver Kahn se zaveda, da ima tudi bavarski velikan finančne omejitve. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Oliver Kahn se zaveda, da ima tudi bavarski velikan finančne omejitve. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Norvežan je trenutno član nemškega konkurenta Borussie iz Dortmunda, ki pa zanj zahteva 75 milijonov evrov odkupnine.

Kahn je medtem napovedal, da se bo klub iz bavarske prestolnice osredotočil na dogovor o podaljšanju pogodbe z napadalcem Lewandowskim. Ta ima pogodbo do junija 2023, vendar je Kahn potrdil, da se s Poljakom že dogovarja o prihodnosti. »Želimo si, da bi ostal pri Bayernu karseda dolgo, je sporočil.

Preberite še:

Komentarji: