Ronaldu se poštenost ni izplačala, a je požel pohvale

Cristiano Ronaldo je na tekmi azijske lige prvakov padel v kazenskem prostoru, toda sodnika prepričal, da ni šlo za prekršek. Spomnil na Robbieja Fowlerja.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je sodnika prepričal, da prekrška ni bilo. FOTO: Ahmed Yosri/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je sodnika prepričal, da prekrška ni bilo. FOTO: Ahmed Yosri/Reuters

Cristianu Ronaldu (38) so med igranjem v Evropi pogosto očitali teatralnost in sebičnost, ampak v Savdski Arabiji se je očitno navzel novih manir.

Požel je namreč veliko pohval, ker je na tekmi azijske lige prvakov ugovarjal, ko je sodnik dosodil enajstmetrovko za Al Nassr. Ronaldo je proti iranskemu klubu Persepolis že v drugi minuti padel v kazenskem prostoru, nakar je sodnik pokazal na belo piko.

Portugalec je najprej s kazalcem pokazal, da ni bilo prekrška, potem pa stopil do sodnika, ta pa je po ogledu posnetka razveljavil najstrožjo kazen za gostitelje. Ronaldo je morda na koncu obžaloval poštenost, tekma se je namreč končala brez golov, so pa mnogi na družbenih omrežjih hvalili njegovo plemenito potezo.

Cristiano Ronaldo se je izkazal s poštenostjo. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Cristiano Ronaldo se je izkazal s poštenostjo. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Real Madrida je v tej sezoni na 18 tekmah dosegel prav toliko golov in dodal še devet asistenc, toda Al Nassr zaostaja štiri točke za Al Hilalom v savdski ligi. 

Dogodek je sicer spomnil na Robbieja Fowlerja, ko je leta 1997 protestiral pri sodniku, češ da nad njim ni bilo prekrška, sodnik pa ga ni poslušal in dosodil enajstmetrovko za Liverpool proti Arsenalu. Fowler je celo prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja.

Preberite še:

Komentarji: