Ronaldo ni preprečil poloma rdečih vragov, Haaland je že zablestel

Manchester United je z novim trenerjem Erikom ten Hagom sezono začel z domačim porazom proti Brightonu z 1:2.
Fotografija: Pascal Gross je dosegel dva gola v Manchestru. FOTO: Lindsey Parnaby/AFP
Odpri galerijo
Pascal Gross je dosegel dva gola v Manchestru. FOTO: Lindsey Parnaby/AFP

Manchester United si je s prihodom nekdanjega Ajaxovega trenerja Erika ten Haga obetal vrnitev na pota stare slave, toda ta bo očitno trnova. Rdeči vragi so sezono v premier league odprli s porazom proti Brightonu na svojem Old Traffordu z 1:2.

Gostje z juga Anglije so v prvem polčasu dosegli dva gola, obakrat je bil uspešen Nemec Pascal Groß (30., 39.). V drugem polčasu je ten Hag na igrišče poslal rezervista Cristiana Ronalda, ki je na izstopnih vratih gledališča sanj. Portugalec, ki želi igrati v ligi prvakov, v kateri Uniteda letos ne bo, je poživil napad, toda gol za gostitelje je bil avtogol Alexisa MacAllistra. Najbolj zaslužen za znižanje zaostanka je bil sicer branilec Diogo Dalot.

Cristiano Ronaldo je v igro vstopil v 53. minuti. FOTO: Toby Melville/Reuters
Cristiano Ronaldo je v igro vstopil v 53. minuti. FOTO: Toby Melville/Reuters

United je imel terensko premoč, vendar si veliko priložnosti ni pripravil, v sodnikovem dodatku pa je bil povsem jalov. Ronaldo ni streljal niti enkrat proti vratom. V naslednjem kolu bo Manchester United gostoval pri Brentfordu, od koder je prišel Christian Eriksen.

Šov Haalanda

Aktualni angleški nogometni prvak, Manchester City, pa je uspešno začel novo prvenstveno sezono. V uvodnem krogu je v Londonu z 2:0 premagal West Ham, junak tekme pa je bil zvezdniški novinec Erling Haaland, ki je pred letošnjo sezono prestopil iz Borussie Dortmund, na svojem prvenstvenem debiju za novo ekipo pa dosegel oba gola.

Erling Haaland se je veselil golov s soigralci. FOTO: Justin Tallis/AFP
Erling Haaland se je veselil golov s soigralci. FOTO: Justin Tallis/AFP

Norvežan je najprej v 34. minuti izsilil najstrožjo kazen, ki jo je sam tudi uspešno izvedel, nato pa je mrežo zatresel še v 65. minuti, ko je izkoristil natančno podajo Kevina de Bruyna. Ekipa Pepa Guardiole je bila tudi sicer precej boljši tekmec, imela je veliko terensko premoč, praktično je nadaljevala tam, kjer je lani končala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: