Tamara Zidanšek in Kaja Juvan za uvod proti kvalifikantkam

V ponedeljek se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel teniški turnir z nagradnim skladom 107.360 evrov, ki bo trajal do 17. septembra.
Fotografija: Kaja Juvan in Tamara Zidanšek se veselita domačega turnirja. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Kaja Juvan in Tamara Zidanšek se veselita domačega turnirja. FOTO: Matej Družnik/Delo

V ponedeljek se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel tretji teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, z nagradnim skladom 107.360 evrov, ki bo trajal do 17. septembra. Danes so na osrednjem igrišču na Trgu republike opravili žreb, v glavni del turnirja je že uvrščenih osem Slovenk, še dve svojo pot začenjata v kvalifikacijah.

Tamara Zidanšek, s 118. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici WTA in četrta nosilka domačega turnirja, bo v prvem krogu igrala proti kvalifikantki. Enako velja za Kajo Juvan, 145. igralko sveta in šesto nosilko.

Veronika Erjavec (182.) se bo za uvod pomerila z osmo nosilko, Rusinjo Eriko Andrejevo, Dalila Jakupović (254.) pa s Poljakinjo Katarzyno Kawa. Nino Potočnik (354.) čaka zahtevna preizkušnja proti drugi nosilki, Španki Alioni Bolsovi, medtem ko se bo Ela Nala Milić (61. na mladinski lestvici ITF) merila s tretjo nosilko iz Madžarske Dalmo Galfi.

Živa Falkner (411.) še čaka na svojo tekmico, saj se bo pomerila s kvalifikantko, Pia Lovrič (508.) pa bo v prvem krogu igrala proti Madžarki Natalii Szabanin. V kvalifikacijah bosta turnir začeli mladi Ela Plošnik in Zoja Peternel. Prva se bo merila proti Američanki Ashley Lahey, druga pa proti Čehinji Michaeli Bayerlovi.

»Najprej bi nagovoril osem Slovenk v glavnem delu turnirja, saj je to tisto, za kar ta turnir organiziramo. Nam ni v interesu, da bi prišla Serena Williams, nam je v interesu, da je osem Slovenk v glavnem delu turnirja in naš glavni cilj je izpolnjen,« je po žrebu poudaril direktor turnirja Gregor Krušič.

Po nekaterih odpovedih je na lestvici WTA trenutno najvišje uvrščena Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova na 64. mestu in je tudi prva nosilka ljubljanskega turnirja.

Preberite še:

Komentarji: