Francesco Bagnaia zabil v koš in si nadel še tretji šampionski prstan

Italijanski motociklistični zvezdnik je po spektakularni dirki za veliko nagrado Valencie ubranil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP.
Fotografija: Francesco Bagnaia se je takole s srčno izbranko Domizio Castagnini in Ducatijevo ekipo veselil končnega uspeha. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Francesco Bagnaia se je takole s srčno izbranko Domizio Castagnini in Ducatijevo ekipo veselil končnega uspeha. FOTO: Javier Soriano/AFP

Novi-stari svetovni prvak v kraljevskem motociklističnem razredu motoGP je Francesco Bagnaia (Ducati). Italijanski zvezdnik je bil najhitrejši tudi na zadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo na veliki nagradi Valencie.

Po novem podvigu je Bagnaia prijel žogo in jo zabil v koš, zatem pa si je – po vzoru prvakov v ligi NBA – nadel še tretji šampionski prstan. Ob dveh lovorikah v kategoriji motoGP ima namreč še naslov svetovnega prvaka iz razreda moto2 (iz sezone 2018).

Francesco Bagnaia je z zmago potrdil naslov svetovnega prvaka. FOTO: Jose Jordan/AFP
Francesco Bagnaia je z zmago potrdil naslov svetovnega prvaka. FOTO: Jose Jordan/AFP

Odločitev o letošnjem skupnem zmagovalcu je padla že v šestem krogu, v katerem si je »Peccov« najhujši tekmec Jorge Martin (Pramac Ducati), ki je zadnjo dirko začel s 14 točkami zaostanka, privoščil še drugo veliko napako na dirki. Potem ko je 25-letni Španec v tretjem krogu pri visoki hitrosti od zadaj oplazil Bagnaio, zaradi česar je moral celo zaviti s proge, tako da je z drugega zdrsnil na osmo mesto, je v šestem od zadaj trčil še v rojaka Marca Marqueza (Honda), zaradi česar sta oba končala v pesku.

»To je čudovito! Nimam besed. Tokrat sem trpel vseh 27 krogov, saj sem imel velike težave z gumama. Čeprav sta bili proti koncu že povsem obrabljeni, mi je uspelo zmagati. Nemogoče je postalo mogoče. Hvala vsem v ekipi,« je dejal Bagnaia, ki je imel v cilju pičle 0,176 sekunde naskoka pred Italijanom Fabiem Di Giannantoniem (Gresini Ducati). Tretji je bil Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati, + 0,360).

Preberite še:

Komentarji: