Julia Simon še do tretjega zlata, Slovenke daleč od elite

Anamarija Lampič je na svetovnem prvenstvu zgrešila sedem strelov v zasledovanju. Pri moški neulovljiv Johannes Thingnes Bø, med Slovenci najvišje Jakov Fak.
Fotografija: Julia Simon na poti do tretje zlate kolajne. FOTO: David W Cerny/Reuters
Odpri galerijo
Julia Simon na poti do tretje zlate kolajne. FOTO: David W Cerny/Reuters

Francoska biatlonka Julia Simon je na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu osvojila že tretje zlato odličje v treh nastopih. Naslovu prvakinje z mešano štafeto in v šprintu je danes kljub kazenskemu dodala še zlato v zasledovanju.

Do srebra je prišla Italijanka Lisa Vittozzi, ki je z brezhibnim streljanjem razbila francosko falango in se s sedmega mesta po šprintu prebila na drugo. Za njo sta končali Francozinji Justine Braisaz Bouceht in Sophie Chaveaux, ki sta v zadnjem krogu zamenjali mesti. Prva je morala v kazenski krog trikrat, druga dvakrat.

Slovenski tabor bo vnovič iskal dobre posamezne odseke na tekmi, na kateri tekmovalke niso izpolnile ciljev. Neformalno prva dama biatlona na južni strani Alp Anamarija Lampič je zgrešila kar sedem strelov, v 10-kilometrskem teku sicer pridobivala, a nastop končala kot 28.

Mlada Lena Repinc na SP nabira izkušnje in je bila 43., tudi zanjo pa velja, da bi si morala privoščiti manj kot štiri napake s puško. Poloni Klemenčič pa nikakor ne uspe najti lanske forme, tokrat je zasedla 48. mesto, na strelišču pa pustila nepokrite štiri tarče. Po slabih dosežkih na uvodnih preizkušnjah gre Slovenkam zdaj že za nohte, če bodo želele imeti predstavnico med najboljšimi 30 tekmovalkami na sklepni tekmi SP s skupinskim štartom.

Johannes Thingnes Bø si je dal duška po novem velikem uspehu. FOTO: Joe Klamar/FP
Johannes Thingnes Bø si je dal duška po novem velikem uspehu. FOTO: Joe Klamar/FP

Fak napredoval, nato zdrsnil

Na moški zasledovalni tekmi je bil najuspešnejši norveški biatlonski zvezdnik Johannes Thingnes Bø pred rojakom Sturlo Holmom Lægreidinom in osvojil že 18. naslov najboljšega na svetu. Za absolutnim rekordom rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna zdaj zaostaja še za dve zmagi.

Norvežani so zasedli prva štiri mesta, med deveterico jih je bilo šest. Odlično je tekmo začel Jakov Fak, ki je po prvih dveh streljanjih napredoval že na 20. mesto. Pri strelskih postankih stoje pa je najprej zgrešil enkrat, nazadnje pa dvakrat in tekmo končal kot 24. Tudi Lovro Planko je bil s puško nenatančen trikrat in bil 39. Anton Vidmar je zgrešil pet tarč in zasedel 46. mesto.

 

Preberite še:

Komentarji: